Baking tray zoete aardappel en kikkererwten // Easy recept

Bijgerechten, Diner, Recepten  /   - 

Deze Midden Oosterse baking tray met zoete aardappel en kikkererwten is naast super easy, gezond én kleurrijk, ook onwijs lekker. Ideaal als je geen zin hebt om uren in de keuken de staan of in de weer te zijn met ellenlange recepten. Het principe van een baking tray: alles op een bakplaat gooien en de oven in schuiven. Je kunt deze baking tray nog aanvullenn met wat gekruimelde feta er over heen of een stukje kip er naast.

Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. Zoals deze vlierbloesem siroop die een tijdje geleden verscheen op I Love Health. De komende tijd zullen wij op I Love Health verschillende recepten van haar delen. Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.

Ingrediënten baking tray 

Dit recept is voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten 
  • 1 rode ui

Marinade 

  • 3 eetepels olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel harissa
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden/gehakt)
  • Snuf zout en peper

Tahin dressing

  • 3 eetlepel tahin
  • sap van een halve limoen
  • grote snuf zout

Toppings

  • Muntblaadjes
  • Koriander
  • Lente ui
  • Granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  3. Snijd de zoete aardappel en rode ui in parten en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Giet de kikkererwten af en voeg deze ook toe.
  5. Snijd de aubergine in kwarten. Maak vervolgens in de lengte een inkeping in de aubergine. Daarna maak je 10 tot 12 kleine sneetjes zodat er een ruiten patroon ontstaat. (dit zorgt ervoor dat de aubergine sneller gaart en de marinade in de aubergine kan trekken)
  6. Verdeel de marinade over de aubergine. Verdeel het goed over de aubergine. Gebruik de overige marinade voor de rode ui, kikkererwten en zoete aardappel en meng dit goed door elkaar.
  7. Sprenkel nog wat olijfolie over de groente en voeg een snuf peper en zout toe.
  8. Bak ongeveer 30 minuten in de voorvervarmde oven.
  9. Maak in de tussentijd de dressing door de tahin, limoensap en zout te mengen. Voeg beetje bij beetje wat water tot je een dikke, romige dressing hebt.
  10. Check na 30 minuten of de groente goed gaar zijn en haal de bakplaat uit de oven.
  11. Sprenkel de dressing over de groentes en top het geheel af met koriander, mint, lente ui en granaatappelpitjes naar smaak.

Enjoy!

tray bake zoete aardappel, zoete aardappel kikkererwten, baking tray

Liefs, Elize en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *