Morning routine // Mijn dagelijkse kickstart

Health, Ontbijt, Recepten  /   - 

Morning! Ik ben een echt ochtendmens. De ochtend vind ik heerlijk. Alles is nog mogelijk aan het begin van je dag. Waar sommige mensen hun wekker zo laat mogelijk zetten, slaapdronken in een setje kleren schieten en zonder ontbijt de deur uitgaan, zet ik mijn wekker lekker op tijd om de dag rustig te beginnen. Met natuurlijk een gezond ontbijtje én een cappuccino. Ik neem jullie mee in mijn morning routine! Lees je mee?

Mijn kickstart van de dag

Het liefste zet ik de wekker vroeg. En dan niet om eindeloos te snoozen, maar ik sta juist gelijk op. Heel eerlijk? Ik sta echt niet gelijk te springen naast mijn bed. Maar als ik moet haasten loop ik voor mijn gevoel de hele dag achter de feiten aan. Goed, de wekker gaat. Een lange tijd deed ik in bed nog 5-10 minuutjes aan mindfullness met de app Headspace, maar dat schiet er de laatste tijd toch een beetje bij in (lang leve eerlijkheid op the blog).

Ik zorg voor licht in m´n kamer en drink een glas water. Dan spring ik zo snel mogelijk onder de douche. Tanden poetsen doe ik onder de douche, handige tip als je always in a hurry bent. Ik kleed mij om en maak mij klaar voor de dag. Doe ik niet te lang over, gewoon lekker makkelijk en simpel. Maar toch toonbaar voor de rest van de wereld ;).

I need coffee

In de keuken begin ik met het maken van een grote kop thee (even vocht aanvullen na een nachtje slapen), een ontbijtje maken en het zetten van een cappuccino met havermelk. Dat ontbijtje kan trouwens verschillen van havermout of yoghurt met fruit tot een smoothieof pancakes. Vooral havermout is een favoriet, want: vult goed en geeft een goede basis voor m’n dag. Wat absoluut niet ontbreekt is een cappuccino met havermelk. En dan het liefste homemade havermelk met de havermout van Quaker. Zelf havermelk maken is makkelijk én healthy.Havermout helpt cholesterol te verlagen*, is rijk aan vezels, bevordert de darmwerking en het geeft je een kickstart van de dag! Genoeg reden om de keuken in de duiken.

* Een portie Quaker Havermout van 40g bevat 46% van de 3 gram bèta-glucanen vezels, die dagelijks nodig is om het cholesterolgehalte te verlagen. In het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Een hoog cholesterolgehalte heeft meerdere risicofactoren en verandering van één van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.

quaker, havermout, morning routine

Home made havermelk – voor de lekkerste cappu!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram havermout
  • 1 liter water
  • Theedoek of zeefdoek
  • Blender

Bereiding havermelk

  1. Blend de havermout met het water tot een glad mengsel.
  2. Neem een schone theedoek en leg deze over een bak. Schenk hier beetje voor beetje de havermelk doorheen.
  3. Giet de havermelk in een fles en bewaar deze in je koelkast (max 5 dagen).

Hier kun je de lekkerste cappuccino mee zetten. Geloof mij. Beetje kaneel on top en jij kunt vlammen vandaag.

Wil jij kans maken op een Quaker pakket? Meld je hier aan en als je wordt geselecteerd ontvang je het pakket, deel je jouw morning routine en ultieme ontbijtje met de #ikvertrouwophavermout!

PS: Benieuwd naar de morning routine van OptimaVita en Pauline van Uit Paulines keuken? Die vind je hier! 

Liefs, Daisy

[Advertorial – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Quaker Ontbijtgranen. Dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *