Gazpacho || zomerse soep!

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Zo nu en dan deel ik een recept van een andere health lover! Belangrijkste eisen aan deze recepten zijn: gezond, lekker en niet te moeilijk. Net als mijn eigen receptjes. Toen Baltasar zijn recept voor deze goddelijke gazpacho aanbod, kon ik natuurlijk niet weigeren. Ik ben dól op gazpacho. Zeker in de zomermaanden!

Baltasar: “Wat leuk! Ik mocht een recept delen met jullie, de lezers van I Love Health! Uiteraard moet het dan een gezond recept zijn. Check! Ik heb gekozen voor gazpacho omdat het een zeer caloriearm gerecht is, het boordevol gezonde voedingsstoffen zit en dit recept ook nog eens heerlijk is op een zomerse dag!

In de meeste gazpacho recepten word alles rauw in de blender gedaan. Op deze manier verliest het al snel zijn smaak en kwaliteit. Als je tomaten kookt blijkt er meer van het krachtige antioxidant lycopeen in te zitten dan als ze rauw zijn. Bovendien kan je dit recept langer bewaren (in leuke flessen) zonder smaakverlies. Dus een goed voorbeeld dat gezond en culinair mooi samen kunnen gaan!” Gazpacho

Ingrediënten gazpacho

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bleekselderij stengels
  • 2 rode paprika
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 2 takjes basilicum
  • 6 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 komkommer geschild
  • ¼ limoensap

Bereiding gazpacho

  1. Pel de ui en knoflook en snijd in halve ringen. Was de bleekselderij, paprika, tomaten en snijd deze in grove stukken, houd de tomaten apart.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit eerst de ui en knoflook. Doe daarna de bleekselderij en paprika erbij en laat deze meebakken totdat ze gekleurd raken.
  3. Voeg nu de tomaten toe en daarna de kruiden, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan.
  4. Wanneer goed gaar, pluk zoveel mogelijk de takjes van de kruiden eruit en doe het geheel in de keukenmachine of blender.
  5. Wrijf alles met een lepel door een fijne zeef in een kom. Zet deze kom alvast in de vriezer of koelkast.
  6. Schil de komkommer en doe deze ook in de keukenmachine of blender, wrijf ook door een fijne zeef en voeg deze toe aan de tomaatbasis.
  7. Breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Zet opnieuw in de vriezer of koelkast totdat de gazpacho goed koud is. Serveer de soep in borden of bewaar in handige flessen om mee te nemen.

Serveertip: Garneer met blokjes avocado, komkommer en tomaat en besprenkel met wat olijfolie. Ook lekker met een beetje tzatziki of maak het wat Oosters door het met gesneden taugé en korianderblaadjes te serveren! Gazpacho

TIP: Op de site van Baltasar vind je nog veel meer heerlijke recepten.

Wat vind jij van gazpacho? Maak jij dit ook wel eens? Leuk als je in de comments laat weten wat je van dit recept vindt! x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

  1. Het viel mij een beetje tegen. De beschrijving van het recept was voor mij ook niet zo duidelijk zoals ik gewend bent van deze site. ( kan ook aan mij liggen)
    Tot nu toe de 1e keer dat het een beetje tegen viel. Kan wel eens gebeuren….