Once you go e-bike… you never go back!

Baby & zo, Health, Life, Sport  /   - 

Lieve mensen, geloof het of niet. Maar deze (ex)#fitgirl, health lover en inderdaad jonge moeder met een drukke agenda, is tegenwoordig aan de e-bike. (Ik hoor je lachen, maar wacht daar nog even mee). Was ik direct om? Nee zeker niet. Ik voelde eerst wat weerstand, toen iemand erover begon. Maar inmiddels ben ik zó om. HA! #teamebike hier!

Ik leg je het verhaal uit, hoe dat zo gekomen is, dat ik nu op een e-bike door Amsterdam sjees. (Onderaan de blog trouwens 500 piek (!!!) korting op een e-bike!)

Kijk. Ik ben een drukke meid. Veel werken, veel afspraken, veel leuke dingen. Ik rij heel Amsterdam door. Soms wel 4 keer op een dag van oost naar west naar zuid naar noord en weer terug. Je begrijpt: Dat waren heel wat kilometers op de fiets. En heel wat kostbare tijd. Daarom heb ik een paar jaar geleden een scooter aangeschaft. Ik hoor je denken: das not so healthy miss I Love Health. Daar heb je een punt. Maar dan verdedig ik mijzelf dat ik liever 4 keer per week ga sporten en zo aan mijn beweging kom. Nou goed. Met veel plezier vier jaar op de scooter rond gescheurd. Maar aan alles komt een eind, dus ook hieraan. Sinds april zijn de regels met scooters in Amsterdam verandert. Je moet een helm op (ook op die trage scooters) en op de weg rijden i.p.v. het fietspad. Je staat nu dus overal in de files tussen de auto’s. Helemaal niet zo handig meer die scooter.

daisy, fiets, e-bike, fietsenwinkel.nl
Bij een e-bike wordt je eigen ‘trapkracht’ elektrische ondersteund. De elektriciteit die daarvoor nodig is komt uit een accu op je fiets.

Maar dat was nog niet eens de echte reden dat ik van de scooter af moest. Ik ben vorig jaar moeder geworden van mijn dochter Izzy. En die kleine is inmiddels 8 maanden, gaat naar de crèche en moet dus ook vervoerd worden. En dan wel per fiets! Toen ik een mede-mama vroeg hoe zij dat deed en mij vertelde over haar e-bike, zat ik met mijn oren te klapperen. “Een e-bike?! Dat is toch alleen voor ouwe mensen?!” (Sorry, wil niemand beledigen). Zij wist mij snel te overtuigen dat dit dus écht niet het geval is. Want, zij is zelf dus zo’n hartstikke coole mama. En ze wist nog wat van die mama’s op te noemen die ook massaal aan de e-bike zijn nu ze een kind hebben. Ok. I like what I hear. Ik kan dus met een goeie snelheid (bijna scooter-waardig als je doortrapt), terwijl ik wél zelf wat doe (toch weer #fitgirl), maar niet te veel (ik doe al genoeg!), mijn kind veilig vervoeren (altijd safety first!)? DIT WIL IK OOK. Toen ze nog dingen zei over zware boodschappen, een tweede kind, bruggen over grachten en fietstochtjes door het Amsterdamse Bos luisterde ik nog maar half. Ik was al overgehaald.

En hoe het toen verder ging met de aanschaf van de e-bike is ook een geinig verhaal. Ik heb onderaan de blog netjes vermeld dat het om een gesponsorde blog door fietsenwinkel.nl gaat, maar hoe dat dus tot stand kwam, was bijzonder 😉

daisy, fiets, e-bike, fietsenwinkel.nl
De e-bike bedien je heel simpel met dit kleine kastje op het stuur. je kiest hier het niveau van de ondersteuning. Die van mij gaat van 1 tot 9. Standje 1 is zelf flink bijtrappen, standje 9 is forever wind in de rug! Je ziet dat de batterij half leeg is. Ik heb hier al een flinke tijd op gefietst. Je hoeft ‘m echt niet vaak op te laden. Dat valt mij alles mee.

Wie mij kent weet dat ik soms wat impulsief kan zijn. Ik ben duidelijk een kind van mijn moeder. Want die is zo mogelijk nog impulsiever. Mijn moeder was toevallig vlak voordat ik dacht aan een e-bike, zelf ook #teamebike geworden. Ze kocht een flitsende sportieve e-bike voor haar fietsvakanties en leuke ritjes. Ik heb een super sportieve mama! Ik vertelde haar over mijn plan en voor het wist stond ze bij me voor de deur om met mij naar een filiaal van Fietsenwinkel.nl te gaan. Ik zei nog: “Mam, eerst informatie inwinnen, ik ga niks kopen vandaag.” Je voelt ‘m aankomen: een uur later stond ik buiten met een e-bike in mijn handen. Iets met een impulsieve moeder en dochter, een goede verkoper en een goeie deal. Omdat ik zó pro e-bike ben, en vind dat andere jonge vrouwen (moeder of niet) óók moeten weten hoe chill het is, besloot ik na mijn aankoop een mail te sturen aan de marketingafdeling van fietsenwinkel.nl met mijn voorstel om samen te werken. Mijn enthousiasme was aanstekelijk. Ik had immers al een fiets gekocht, dus ik was duidelijk niet uit op gratis spullen. En dat voelden zij ook. Een leuke meeting verder en het was rond: we gaan samenwerken! ik ga mij als een soort van ambassadeur inzetten  voor e-bikes voor coole jonge vrouwen (moeder of niet)! Wie had dat ooit gedacht. Not me…

Inmiddels fiets ik een paar weken rond op mijn e-bike. Ik heb een speciaal mama-model genomen. Dat wil zeggen dat er zowel voor- als achterop een kinderzitje past en de fiets een lage instap heeft. En ik vind het dus niet normaal chill. Heuveltje af, met flinke ondersteuning ging ‘ie van de week gewoon 33km per uur!! JOEHOE! Nou fiets ik natuurlijk niet altijd zo hard, zeker niet met Izzy erbij. Maar +20km per uur ga je zo. Heerlijk. En je doet echt wel wat. Je kan het niet vergelijken met de luiheid van scooterrijden. Wel wat doen, maar niet te veel. Dus nooit bezweet of buiten adem op afspraken aankomen. Nooit te laat komen, want je gaat een stuk sneller. En wat ik dus ook een mega voordeel vindt, t.o.v. de scooter die ik reed: je mag dus weer gewoon op fietspaden. Eigen heb ik bijna de snelheid van mijn ouwe scooter terug, maar geen gedoe met een helm (je gaat natuurlijk ook niet zó hard) en op de weg tussen de auto’s.

daisy, fiets, e-bike, fietsenwinkel.nl
Fietszitje zit er op de foto’s even niet op zoals je ziet. Ik fiets ook wel eens zonder.

Je kunt mij een burgerlijke muts vinden met mijn mama e-bike met kinderzitje. Ik lach iedereen uit die ik voorbij sjees op mijn bikie! Once you go e-bike… you never go back. Dat weet ik zeker.

Kijk op fietsenwinkel.nl als je meer wilt weten over e-bikes. Of ga zoals ik langs bij een van de 35 vestigingen van de online shop. Kun je een proefrit maken. Dat vond ik heel fijn. Maar je bent gewaarschuwd…. je wilt er dan één.

Ik zou het bijna vergeten…

500 piek korting!

Ja wel… ik mag maar liefst 500 euro korting weggeven met deze kortingscode: ILH500KORTING. Het gaat om deze fiets. Dit is de nieuwste ‘mama fiets aanwinst’ bij Fietsenkwinkel.nl. Dus: €500 korting met code: ILH500KORTING. De code is t/m 11 september geldig. De e-bike is in de winkel te testen vanaf 12 augustus. Voor- en achterzitje mogelijk 😊. You can thank me later.

Groetjes,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Een e-bike is natuurlijk ontzettend handig en het fietst ook nog eens erg fijn. Toch ben ik wel benieuwd wat de verschillen met betrekking tot inspanning zijn als je dit vergelijkt met een fiets zonder trapondersteuning.