Superfood Quinoa

Food  /   - 

Een jaar geleden had ik er in elk geval nog nooit van gehoord. Maar de laatste tijd kun je er echt niet meer omheen: superfood quinoa. Kiewat? Quinoa!

Wat is superfood quinoa?

Quinoa was het belangrijkste voedsel van de Inca’s. Dit is niet zo vreemd. Het is waarschijnlijk het meest ‘perfecte’  voedsel dat we kennen. Het is een betere kwaliteit eiwit dan vlees en het is rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. We noemen het tegenwoordig een graansoort, maar eigenlijk zijn deze knapperige korreltjes met nootachtige smaak de zaden van een plant die al meer dan 5000 jaar in de Andes verbouwd wordt. Quinoa, geroemd als ‘de moeder onder de granen’, levert gemiddeld viermaal zoveel calcium als tarwe en geeft je daarnaast extra ijzer, B-vitaminen en vitamine E. Het komt om deze redenen het dichtst bij compleet voedsel dat maar mogelijk is.

Ontbijt met super food quinoa is lekker

Je kunt quinoa gebruiken als vervanger van rijst en het wordt zelfs al vaak in brood meegebakken. Je doet er dus meer dan goed aan om dit ‘superfood’ minstens één keer per week op het menu te zetten. Quinoa is gluten vrij.

Superfood quinoa is:

 • Een superfood
 • 100% biologisch
 • Rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten
 • Heeft een lage glycemische index
 • Rijk aan voedingsvezels
 • Rijk aan vitaminen en mineralen
 • Duurzaam
 • Glutenvrij
 • Ontzettend lekker!

(Bron: Amber Albarda – Eet jezelf mooi, slank & gelukkig)

Quinoa is verkrijgbaar bij natuurwinkels en biologische winkels, maar ook van het bekende merk Lassie bij de Appie. Of in de webshop van I Love Health in een zwarte, witte en rode variant! Een van mijn favoriete merken is NatureCrops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Nou bij ons bij de c1000 nog steeds geen quinoa van Lassi in de schsppen. Bij de Jumbo telkens uitverkocht. Dus verplicht om de biologische te kopen van Damhert a 4,99!! Deze kan overigens sporen van gluten bevatten. Maar quinoa is toch glutenvrij? Weet iemand hoe dit zit?

  1. Hoi Sabine,
   Wat vervelend dat het elke keer is uitverkocht 🙁
   Quinoa is inderdaad glutenvrij, omdat het geen graan is maar een zaad. Dat er op de verpakking staat dat het sporen van gluten kan bevatten, heeft vermoedelijk te maken met het feit dat de quinoa in een fabriek wordt verwerkt/verpakt waar ook producten mét gluten aanwezig zijn. Hierdoor kunnen er ‘sporen’ van gluten bij de quinoa komen. Al vermoed ik dat dit nihil is hoor. Als je het zeker wilt weten, zou ik even contact opnemen met de leverancier.
   groetjes,
   Daisy