Man doet detox // Interview met mijn #fitcouple wederhelft

Food, Health  /   - 

Zoals ik deze week al schreef in deze blog, deed ik vorige maand de nieuwe, driedaagse detox van SLA. En dat deed ik niet alleen. Niemand minder dan mon amour, mijn wederhelft, de #fitboy van Den Haag en omstreken, oftewel, mijn vriend Roij deed mee! Zijn eerste detox. Wat vond ie ervan!? Ik voelde hem aan de tand.

roij, sla detox days, MAN DOET DETOX
Daar zit ‘ie hoor, aan zijn smoothie bowl!

Oja, wel handig als je eerst mijn verhaal over de SLA Detox Days leest.

Man doet detox

Dais: Vertel schat, je eerste detox. Wat vond je ervan!

Roij: Ja inderdaad voor mij de 1e detox… Moet echt zeggen dat het me zeker heeft verrast, in positieve zin. Vond dat de dag indeling een goede variatie had. Lekker gember theetje met citroen om mee wakker te worden. Daarna de Smoothie Bowl, echt heel lekker. Ben er sowieso al fan van, maar deze waren ook echt goed. Niet veel toppings, maar echt wel vullend en lekker. Ik miste het brood totaal niet. Echt een goede start dag. Middag salade erg vullend en lekker. Veel variatie. Als je de salades van SLA kent weet je wat ik bedoel, dus daar kon ik iedere middag niet op wachten om mee te beginnen. Gefermenteerde kefir was voor mij wel even een ander verhaal. FOEI, best een heftig drankje. Iedere dag gebruik gemaakt van de Emergency Reep. Deze waren ook echt goed te doen. Tussen de hoofdmaaltijden door kreeg ik wel honger, dus dat waren ook de momenten dat ik naar die reep greep. Soepen ’s avonds lekker, alleen de 2e dag vond ik hem wat waterig, maar toch nog wel vullend. Dag 1 en 3 waren lekker dik en tasty. Op de laatste avond, de laatste maaltijd had ik graag een iets meer vullende maaltijd gezien. De eerste twee dagen vrij easy, laatste dag kreeg ik wel echt trek en zin in ‘ander eten’. SLA Detox Days

Dais: Welk pakket heb je gekozen? En waarom?

Roij: Ik had de Active, met meer proteïnen. Ik had een drukke week en mijn verbranding ligt vrij hoog. En dit pakket had de meeste calorieën.

Dais: Was het wat je ervan had verwacht?

Roij: Ik had verwacht dat het minder eten zou zijn en dus zwaarder zou zijn. Dus het is beter dan ik had verwacht. Ik ben aangenaam verrast!

Dais: En was het lekker?

Roij: Ja zeker. Ik was al vaste klant bij SLA in Den Haag. Deliveroo weet de weg goed te vinden van SLA naar mijn huis. Dus van de salades wist ik al dat ze onwijs lekker zijn. Maar ook de andere gerechten – behalve de kefir!!! – waren echt lekker. Ben meer fan van goede soep geworden. SLA Detox Days

Dais: Wees eens eerlijk? Heb je gecheat?

Roij: ……een heel klein beetje. Ik had een afspraak met mijn collega en wij moest buiten de deur lunchen. Bij Loetje!! De beste biefstukken van Amsterdam. Maar ik at een mini groen salade. Hij aan de biefstuk, ik aan de sla. Best netjes toch?

Dais: In welke ‘verboden vrucht’ had je het meeste zin? Wat waren je cravings?

Roij: Na 3 dagen, klinkt heel stom, toch een patatje mayo pinda… Blijft toch iets wat toch altijd echt heel erg lekker is. Wel kwaliteit patat! haha. Maar dat zit misschien meer in je hoofd. Want normaalgesproken hoef ik dat ook niet wekelijks. Meer een metaalding. omdat je het niet mag, wil je het juist ofzo.

Dais: en, hoe voelde je je na drie dagen? Fit en ontgift maar ontmand? Of niet anders en nog steeds super mannelijk 😉

Roij: Voelde me niet echt ontgift, want hoe voelt dat? Maar wel echt gezond. Je bent bewuster bezig met eten, je eet echt gezonde gerechten, dus je voelt wel dat je wat fitter en energieker wordt.

Dais: Zou je SLA Detox Days aanraden aan andere mannen?

Roij: Zeker. Sterker nog: dat heb ik al gedaan bij een paar gasten. Volgens mij is dit de enige detox die voor mannen goed te doen is.

Dais: En, ga je nu anders eten of met eten om?

Roij: Ik ben mij ook steeds meer in voeding aan het verdiepen, en deze detox heeft me wel weer bewuster gemaakt, het belang doen inzien en erbij geholpen dat we echt gezonder aan het eten zijn. Ik at al redelijk gezond, maar ben zeker meer smoutig bowls gaan eten en gezonde soepen. Ben ook echt een stuk minder vlees gaan eten. Je krijgt net zo’n voldaan gevoel van minder vlees en voel me er ook echt beter bij. Daarbij heeft SLA me ook laten zien dat je ECHT lekkere gerechten kan maken met veel plantaardige ingrediënten die veel proteïnen bevatten en toch ook heel lekker smaken. Thanks daarvoor!!!

Zelf ook een SLA Detox doen? Met je vent? Doen! Lachen joh. En behalve de gezonde voordelen, is het op drukke dagen waarin weinig tijd is voor boodschappen en koken, super relaxed als je niet hoeft na te denken en heerlijk gezond eten bezorgd krijgt. Lees hier meer en bestel.

x Dais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *