Run faster met PUMA SS14 running collectie

Fashion, Sport  /   - 

PUMA draait al een tijdje mee als bekend sport brand, al kwamen de hardlopers nog niet erg aan hun trekken. Maar daarin is verandering gekomen met de nieuwe strategie van PUMA! Met een positionering als ‘fastest sports brand in the world’ én Usain Bolt als het gezicht van het merk moet dat goed komen. Usain Bolt? Je weet wel, die hele snelle, gespierde Jamaicaanse man in dat groengele strakke pakje op de Olympische Spelen die alle medailles binnensleepte. Hoe fast wil je het hebben? 😉 Daarbij kan een gloednieuwe, uitgebreide spring/summer running collectie natuurlijk niet ontbreken. En dat is precies wat PUMA onlangs lanceerde. De collectie bestaat uit innovatieve footwear (de hardloopschoenen) en apparel (de kleding). Ik heb de collectie al mogen bewonderen én testen. En eerlijk is eerlijk: ik werd er very happy van!

Footwear

PUMA heeft twee lijnen binnen de hardloopschoenen: Faas en Mobium. Waar binnen de Faas collectie voor elke loper en schoen te vinden is, zijn de Mobium modellen voor de gevorderde loper bedoeld. Ook de looks van deze schoenen zijn bovengemiddeld cool: voor heren te verkrijgen in metallic blauw, fluorescerend geel met groen en voor dames in paarsblauw. Ik loop zelf op de Faas 600S en ben hier heel tevreden over. Maar de Faas collectie kent nog een topper!

PUMA’s paradepaardje

Het paradepaardje uit de nieuwe collectie is de Faas 300v3. Een fijne allround schoen, speciaal voor ladies. Vooral de demping en het lichte gewicht van de schoen maakt ‘m zo bijzonder. Een licht schoentje vind ik zelf wel zo lekker bij lange afstandslopen. Hoe minder gewicht aan mijn voeten, hoe makkelijker ik loop. Voor wie ’s avonds traint is de Faas 300v3 ook een aanrader i.v.m. de reflectielijnen bovenop. Safety first! Tot slot is deze hardloopschoen dankzij het unieke FaasFoam veerkrachtiger, biedt de schoen extra aantrekcomfort en voelt lichter dan welke schoen dan ook. PUMA FAAS 300 vrouwen SS14

Apparel

Ik weet het… Hardloopkleding moet vooral comfortabel en effectief zijn. Maar kom op, we willen er ook een beetje hip uitzien toch? Ik beken in elk geval schuld! Gelukkig combineert de apparel kleding collectie van PUMA beide zaken. Fijn! De collectie bestaat o.a. uit reflectiejasjes, tights (lang en kort), korte broekjes, een capuchon trui en tops. Qua dessin is de paarse drie kwart tight by far mijn favoriet. Maar twee items zijn wel heel bijzonder.

Night Cat Jacket

Het perfecte jasje voor wie in het donker traint, want de bijzondere reflectielijnen maken je goed zichtbaar. Schijn een paar koplampen op het jasje en de reflectielijnen lichten fel op! Verder is het jasje voorzien van luchtgaatjes, voor de ventilatie. Voor de dames in een hardroze kleur verkrijgbaar. PUMA night cat jacket

Pure ACTV tight

Dit is wel de meest bijzondere running tight die ik ooit aan heb gehad. De legging is namelijk aan de binnenkant voorzien van tape die de spieren ondersteunen, vergelijkbaar met sport tape zeg maar. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, massage en warme spieren. Ik vind dat het tape écht voelt als extra ondersteuning van je spieren en dat is een fijn en comfortabel gevoel. Deze innovatie heeft niet voor niets een belangrijke prijs gewonnen. Aantrekken gaat wat stroef, maar goed, wat maakt het uit. Zo heb je je warming up vast gehad!

pure actv puma tight
Op de rechter foto zie je de binnenkant van de broek. De linker pijp heb ik binnenstebuiten gekeerd om goed te laten zien wat ik bedoel met deze technologie.

 

Wanna meet the fastest man alive?!

Dat kan! Je kunt namelijk een PUMA meet & greet winnen met Usain Bolt, Jamaicaanse running held en gezicht van het merk! Hoe? Als je tussen 18 maart en 15 mei een PUMA aankoop doet bij Run2Day Utrecht of Amsterdam-Overtoom, kun je een formulier aan de kassa invullen. Wie weet ben jij de gelukkige!

PUMA running men collectie SS14
Ook de mannen collectie ziet er super goed uit! Vriendlief heeft al een paar musthaves op z’n lijstje staan 😉

Where to buy?

De volledige running collectie is vanaf nu te vinden bij de Run2Day winkels in Amsterdam-Overtoom en Utrecht.

Check PUMA voor meer info of blijf op de hoogte via hun Facebook page! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *