GETEST: Samsung Gear Fit2

Fashion, Sport  /   - 

Vorige maand schreef ik al over de nieuwe Samsung Gear Fit2, die ik aan een uitgebreide test zou gaan onderwerpen. Ik vertelde je onder andere over de kenmerken en eigenschappen van dit nieuwe sporthorloge. Die kun je hier teruglezen, maar ik zal je geheugen nu vast even opfrissen. Wel zo makkelijk!

De Samsung Gear Fit2 is een sporthorloge met vele functies. Het houdt al je activiteiten en progressie nauwkeurig bij. Samsung zegt er zelf over:

Met de Gear Fit2 kun je:

  • hardlopen/trainen terwijl je telefoon thuis ligt
  • luisteren naar muziek tijdens je workout
  • je sportprestaties bijhouden en vergelijken

Dat klopt allemaal. Maar de Gear Fit2 kan nog zo veel meer! Daar kwam ik tijdens het testen wel achter.

Laat ik beginnen met te zeggen dat de Gear Fit2 naast bovenstaande functies ook een haarscherp beeldscherm, ingebouwde gps en hartslagmeter heeft. Samsung Gear Fit2

Trainen met de Gear Fit2

Ik heb het horloge vooral gebruikt voor mijn halve marathontraining. Eind september loop ik (als het goed is) de halve marathon in Disneyland Parijs. Ik heb dit pas 2 maanden voor de start besloten, dus goed en effectief trainen is mega belangrijk. Daarom kwam de Gear Fit2 super goed van pas.

Ik wil me vooral even uitspreken over het trainen met de Gear Fit2. Het horloge is vrij simpel te bedienen door middel van een touch screen. De eerste keer was het even zoeken, maar daarna wijst het zich vanzelf.

Ik train volgens een hardloopschema van Prorun. Zo geeft dit schema bijvoorbeeld aan:

  • 75 minuten trainen in tempo 1
  • Intervaltraining, 20 x 2 minuten, 2 minuten dribbelen

Deze trainingen kun je dus allemaal in de Gear Fit2 zetten, zodat je precies weet wat je doet.

Zo kies ik in het menu ‘trainen’ voor ‘hardlopen’. En vervolgens bij ‘doel’ voor interval, duurloop of op km’s. Je klikt op start, en rennen maar!

Bij de intervaltraining geef je zelf de gegevens in (2 min op, 2 min af in mijn geval), en zo geeft ‘ie na elke 2 minuten aan dat je moet wisselen. Ideaal. Met dat sprinten is het niet zo handig als ik een telefoon in mijn handen moet houden om de tijd en snelheid te checken. En bij de duurloop geeft ‘ie ook elke 5 minuten een signaal af, dat er weer 5 minuten voorbij zijn.

Naast hardlopen staan er nog een hele rits aan trainingen in de Gear Fit2 waaronder wandelen, fietsen, roeien, yoga, pilates, squats, lunges, abs en ‘overige workouts’.

Samsung Gear Fit2
Trainen voor mijn halve marathon over het strand. Uiteraard met de Gear Fit2!

 

Hartslagmeter

In de Gear Fit2 zit ook een hartslagmeter. Dus tijdens je run of andere training kun je non-stop je hartslag checken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet op hartslag train en daar dus ook niet op let. Maar voor de liefhebber: het zit er op.

Stappen & calorieën

Het horloge houdt gedurende de dag, dus ook als je geen training in stelt, het aantal verbruikte calorieën en het aantal stappen dat je op een dag zet bij. Samsung Gear Fit2

En, als je te lang op je gat zit, geeft ie een seintje als je moet bewegen! Samsung Gear Fit2

De looks

Ik heb de Samsung Gear Fit2 in het donkerblauw. De kleur vind ik mooi. Zoals ik al zei, is het beeldscherm haarscherp. Het is wel vrij groot. Daarom draag ik ‘m niet elke dag, maar alleen op trainingsdagen.

Apps voorde Samsung Gear Fit2

Je hebt 2 apps nodig voor de Gear Fit2:

  • Samsung Gear app
  • S Health app

De Gear app gebruik je om het horloge in te stellen, te personaliseren en zo gebruiksklaar te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het instellen: wijzerplaat, wanneer je schermpje aan/uit gaat, grote van het lettertype etc. Maar je kun ook een aantal apps van je (Samsung) telefoon koppelen aan de Gear Fit2. Zo krijg je een notificatie van bijvoorbeeld WhatsApp, je email of Instagram. Ik heb dat bewust niet gekoppeld, omdat ik het ook weleens lekker vind om even ‘offline’ te zijn.

De S Health app gebruik je om alle resultaten af te lezen. Je kunt deze app ook koppelen aan andere health apps zoals Nike Running (gebruik ik veel!) en slaaptrackers.

Ik vond het persoonlijk al voldoende om alle resultaten na een training af te lezen op het beeldscherm van de Gear Fit2. Maar als je je resultaten echt tot in detail wilt uitpluizen, heb je daar de S Health app voor.

Dus, wat vind ik van de Samsung Gear Fit2?

Ik vind het een heel mooi apparaat, echt. Hij is gebruiksvriendelijk, heeft super veel opties qua trainen en houdt alles bij wat je maar wilt weten. Dus ik kan het apparaat je zeker aan raden.

Let op: je moet wel een Samsung telefoon hebben om de Gear Fit2 in te stellen via de app. En ook de S Health app werkt alleen op een Samsung telefoon. Dat brengt me gelijk bij het enige nadeel: Samsung telefoons zijn natuurlijk top, maar je sluit wel een grote groep gebruikers van de iPhone uit die nu geen gebruik kunnen maken van de Gear Fit2. En dat lijkt me zonde van zo’n top ding!

De Samsung Gear Fit2 kost €199, is verkrijgbaar in het zwart, roze en blauw in de maten Small en Large en is direct via Samsung of bij Bol.com te koop.

X

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Goeie review, echter hij werkt op alle smartphones met android. Hoeft geen samsung te zijn. Ik gebruik de gear fit 2 met al zijn functies via een LG G5 en dat werkt ook. 🙂