7 x gekke yoga termen uitgelegd!

Sport  /   - 

Sommige yoga oefeningen zien er nogal bijzonder uit. Maar wist je dat de naam die bij bepaalde yoga standjes horen, ook nogal vreemd zijn? Wie regelmatig aan yoga doet, weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Maar begin je net, of wil je misschien gaan beginnen, laat je dan vooral niet afschrikken door deze ingewikkelde en gekke termen. Wij hebben er een aantal gekke yoga termen voor je op een rij gezet, zodat je een beetje voorbereid aan je yoga les begint!

>>Vind hier uit welke yogastijl bij jou past>>

De gekke yoga termen!

1. Cow face

Zo’n gekke naam is bijvoorbeeld de cow face, het koeien gezicht. Je zou in dit standje een koeiengezicht moeten zien, maar daar lijkt het niet echt op. Het doet ons meer denken aan tja.. een soort  in elkaar gedraaid spekje.

2. Fire log


Dit zou eruit moeten zien als een brandend vuurtje. Een brandend vuurtje, kun je dat überhaupt uitbeelden? Blijkbaar. In dit filmpje zie je hoe.

3. One-legged king pigeon


Hier kunnen we wel een duif in zien, maar een éénpotige Koningsduif? Ik wist niet eens dat ‘ie bestond.

>>Lees hier alles over de vooroordelen over yoga>>

4. Half lord of the fishes

De halve heer van de vissen. Als ik het goed heb, is deze oefening vernoemd naar een yogaleraar. Maar dan blijft het alsnog een heel vreemde naam….

5. Happy baby


Het is bijzonder te noemen dat een volwassen vrouw (of man), deze pose aanneemt, maar het is er wel eentje met een logische naam. Het lijkt namelijk echt op een houding van een baby.

6. Upward facing two-foot staff

Een nogal lange en omstreden naam, voor het oldskool ‘bruggetje’.

7. Downward facing dog


Deze pose lijkt inderdaad met heel veel fantasie op een hond, of een cat, of een ander vierpootig dier…

 

Waarom deze namen?

Voor wie het zich afvraagt: De namen van deze standjes zijn zo ‘gek’ omdat het letterlijk vertaald is vanuit het originele Sanskrit, een oude taal uit India. Met deze namen vind je het misschien wat moeilijk om yoga serieus te nemen, maar laat dit je niet afschrikken. Probeer ze gewoon eens uit!

Namasté!

(Ook dit is een bekende yoga term, ook uit het Sanskriet, en betekent lekkerlijk ‘ik buig voor jou’. Weer wat geleerd!)

Liefs

Mirte & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *