Wokgerecht zoete aardappel, tempeh en gember

Diner, Recepten  /   - 

Een wokgerecht is een van de makkelijkste dingen om ’s avonds klaar te maken. Je gooit het in een pan, wokken op hoog vuur en klaar is kees. Dit wokgerecht met zoete aardappel, tempeh en paddestoelen is dus makkelijk én lekker. De tempeh wordt gemarineerd in sojasaus, gember, limoen en rode peper. Lekker fris door de limoen, beetje pittig door de rode peper en zout door de sojasaus. Het enige wat je even moet voorbereiden is de tempeh marineren, maar hé, dat kun je ’s ochtends al klaar zetten. Hoe langer je marineert hoe lekkerder. 😉 Benieuwd naar dit recept?

>> Meer receptjes met zoete aardappel? Die vind je hier >> 

Ingrediënten wokgerecht met zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen. 

  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram paddenstoelen mix
  • 200 gram tempeh
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes
  • Sesamolie/olijfolie/wokolie

Marinade tempeh 

  • 4 el sojasaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 cm rode peper
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Verse limoen

Bereidingswijze wokgerecht met zoete aardappel

  1. Meng als eerste de ingrediënten voor de marinade.
  2. Snijd de tempeh in blokjes of reepjes en leg deze in de marinade. Zet dit even opzij. Hoe langer het in kan trekken hoe lekkerder de smaak.
  3. Snijd de zoete aardappel in blokjes. (Ook lekker om zoete aardappelnoedels te maken met een spirelli)
  4. Verhit wat sesamolie in een wok pan en wok de zoete aardappel gaar.
  5. Voeg de paddestoelen toe aan de zoete aardappel
  6. Bak de tempeh in een andere pan knapperig in wat olie.
  7. Voeg de tempeh tot slot toe aan de zoete aardappel en paddestoelen.
  8. Verdeel het over 2 borden en garneer met sesamzaadjes, verse koriander en wat verse limoen.

zoete aardappel met tempeh, gember, sojasaus, wokken ,oosters

Ga jij dit wokgerecht met zoete aardappel maken? 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *