Witte bonenpasta

Dit recept voor witte bonenpasta komt uit het boek De Blue Zone’s Methode waar eerder ook al een artikel over online kwam. Een van de voedingsrichtlijnen uit de Blue Zones is dat ze daar voornamelijk focussen op plantaardig eten. Daar kunnen wij ons ook heel goed in vinden! Reden genoeg om eens een receptje uit dit boek te proberen. Het eerste wat bij ons op kwam toen we deze witten bonenpasta voor het eerst proefde was dat het erg lijkt op aioli! De smaak, de structuur, al is die iets meer zoals humus, en hoe het er uit zien. Lekker voor op brood, bij de tapas of zelfgemaakte frites!

witte bonenpasta Ingrediënten witte bonen pasta

  • Pot of blik witte bonen
  • Teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Gedroogde peterselie

Bereiding witte bonen pasta

  1. Spoel de bonen goed af en laat ze even uitlekken.
  2. Mix de bonen met het teentje knoflook en het citroensap in de keukenmachine tot een pasta.
  3. Voeg de olie toe en laat de keukenmachine weer even draaien tot er een gladde spread ontstaat.
  4. Garneer met de gedroogde kruiden.

witte bonenpasta Enyoy!

xxx

Mare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties