Nee, voorjaar is het nog lang niet. Al leek het daar afgelopen maandag toch even op met al die zon. Maar wees niet getreurd, springrolls mogen het hele jaar door! Deze loempiatjes van rijstvellen zijn een slimme manier om de restjes in je koelkast op te maken. Je kunt ze praktisch vullen met alles. Deze versie is vegetarisch, maar stukjes kip en garnalen doen het ook heel goed. De kiemen geven de springrolls iets meer pit en body. Heel lekker! Dus kijk wat je in de koelkast hebt en varieer er op los!
Tip: Het vouwen is echt niet zo moeilijk als het er misschien uit ziet. Ik vond op Youtube een duidelijk instructiefilmpje. Easy toch? Dat kun jij ook dacht ik zo.
Ingrediënten vegetarische springrolls
Voor 1 persoon (5 springrolls)
- Vijf rijstvellen
- Paar bladen ijsbergsla
- Avocado (in dunne plakjes gesneden)
- 1/3 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
- Flinke pluk geraspte wortel
- Broccoli kiemen
- Rode kool kiemen
- Soja saus
Bereiding vegetarische springrolls
- Zet alle ingredienten voor de vulling van de springrolls gesneden klaar, zodat je er makkelijk mee aan de slag kunt.
- Laat een rijstvel ongeveer 30 seconden wellen in een bord met warm water en leg hem op een schoon en glad oppervlak.
- Leg een blaadje ijsbergsla horizontaal in het midden van het rijstvel. Leg er een paar plakjes avocado op. Leg er vervolgens een paar reepjes komkommer, geraspte wortel en de kiemen overheen. Zorg dat je rechts en links een beetje ruimte overlaat
- Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het de springroll van je af op tot een mooi rolletje. Duw de zijkantjes nog een beetje naar binnen als deze los zijn gekomen. Serveer met de soja saus.
Maak jij wel eens springrolls? Wat zijn dan jouw favoriete ingrediënten? Leuk als je dat in de comments laat weten. Kunnen we allemaal weer van leren!
Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.
PS: zijn deze ananas planken niet té leuk? Je shopt ze in onze gloednieuwe I Love Bali shop!! Die wil je hebben. 😉
Ik heb ze gister voor lunch gemaakt! Met rucola, komkommer, bami/nasigroenten (gebakken) en zalm!
Lekker!!!!
Ik heb een keer springrolls gegeten en vond ze heerlijk! Deze variant lijkt me ook de moeite waard om eens te proberen. Ze zien er heerlijk uit.
Super lekker! Ik vind het altijd wel een beetje aankloten met die rijstvellen maar als je het eenmaal in de vingers krijgt draai je ze zo! Ook lekker om ze even in de oven te doen 🙂