Vegan paprikasoep

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

De maand maart staat bij ILH helemaal in het teken van vegan! Even geen recepten met dierlijke ingrediënten. Enkel plantaardig! Maar wat eet je dan wel? Genoeg! Wij helpen je graag aan de nodige vegan inspiratie voor in de keuken. Sanne van livingthegreenlife (who else!?) maakte dit heerlijke recept voor I Love Health: vegan paprikasoepje. YUMMM! Wij duiken snel de keuken in!

Ingrediënten vegan paprikasoep

Voor 2 personen

  • 4 rode paprika’s
  • 4 grote tomaten
  • 500 ml bouillon
  • 200 gram kikkererwten croutons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • Een snufje chilipeper
  • olijfolie

Bereiding vegan paprikasoep

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden en bekleed je de bakplaat met bakpapier.
  2. Was de paprika, snijd deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s vervolgens (met het vel naar boven) op de bakplaat en rooster deze in 10 minuten zacht.
  3. Verwarm nu in een soeppan de olie.
  4. Ondertussen snij je de ui en knoflook in kleine stukjes. Fruit deze voor ongeveer vijf minuten.
  5. Voeg daarna de, in grote stukken gesneden, tomaten toe gevolgd door de paprika’s, bouillon en chilipeper.
  6. Verwarm ongeveer voor 10 minuten en pureer daarna met een staafmixer of blender. Voor de smaak voeg je wat peper en zout toe.
  7. Klaar! Schenk nu in kommen en garneer de soep met kikkererwten croutons.

Tip:  vind je de soep niet vullend genoeg? Maak er een echte maaltijd van en kook 100 gram rode linzen mee met de rest van de soep.

Eet smakelijk!

vegan paprikasoep

Wat vind jij van deze vegan paprikasoep? Laat het weten in de comments!

Liefs

Sterre & Sanne

BewarenBewaren

Geef een reactie

1 reactie