Vegan Oats & Chia Porridge

Ontbijt, Recepten  /   - 

Mijn ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. En gekeken naar ontbijtjes, is havermout denk ik wel de grote favoriet! Je snapt dat ik dan ook heel blij werd toen ik deze nieuwe havermoutpap variatie van Sanne van Livingthegreenlife.nl kreeg: oats & chia porridge. Of gewoon in het Nederlands: havermout pap met chia zaadjes 😉 (Laten we niet ineens té fancy doen). Uiteraard vegan, zoals we van Sanne gewend zijn. Succesnummertje als je het mij vraagt!

Ingrediënten chia porridge

  • 5 eetlepels havervlokken
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 350 ml water
  • 100 ml plantaardige melk

Toppings naar keuze: fruit, noten, zaden en/of superfoods

Bereiding chia porridge

  1. Doe de havervlokken samen met het water in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook tot je geen water meer over hebt.
  2. Schep hierna het chiazaad erdoorheen en schenk de plantaardige melk erbij.
  3. Laat de pap even staan zodat de chiazaadjes het vocht hebben opgenomen en ze flink groter zijn geworden.
  4. Schep er wat warme bessen of ander fruit en toppings overheen en geniet!

oats chia porridge Heb jij nog leuke variaties op havermoutpap? Daar ben ik altijd benieuwd naar! En ik wil graag weten wat je van de oats & chia porridge vindt als je het gemaakt en geproefd hebt! Let me know in de comments 🙂 x Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Ben het nu aan het eten! Echt heel lekker, super begin van de dag 🙂 ik heb er wat kersen (uit de diepvries) bij warm gemaakt met een beetje honing(niet vegan maar oké, haha) lekker recept! Echte aanrader!

  2. Jum! Ik ben ook gek op ontbijtjes. Maar in de winter eet weinig havermout, want gekookte havermout vind ik écht niet lekker. Overnight daarentegen. oh heerlijk. Mijn favo combo’s zijn aardbeien met cacao en amandelmelk, banaan, pindakaas en gemengde noten. Maar ook de ‘appeltaart’ vind ik lekker: appel, kaneel en rozijnen. Oeh en mango, kokosyoghurt en gedroogde ananas, voor een tropische vibe.