Vegan cheesecake choco framboos

WOW! Deze cheesecake van Sanne van Livingthegreenlife ziet er prachtig uit, het lijkt wel een kunstwerkje! Vind je niet? En hij is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken als dat hij er uit ziet. Vegan cheesecake? Yes, dat kan! Net als de vegan yoghurt van Sanne vervangen we in dit recept de roomkaas gewoon voor geweekte cashews. Dat is een stuk gezonder, en misschien nog wel veel lekkerder. Voor de vegan cheesecake is het belangrijk dat je ongezouten ongebrande cashewnoten gebruikt. Deze laat je voor gebruik 4 uur weken tot ze goed zacht zijn, anders krijg je die heerlijke smeuïge textuur van een normale cheesecake niet.

Ingrediënten vegan cheesecake choco framboos

Voor 6 stukjes

Bodem:

  • 75 gram amandelen
  • 50 gram kokosrasp
  • 90 gram dadels
  • 4 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel rauwe cacao

Cheesecake:

  • 150 gram cashewnoten (onbewerkt!), 4 uur geweekt.
  • 85 gram dadelsiroop
  • 60 ml kokosmelk (geen light)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 gram kokosolie

Voor de chocolade laag:

  • 2 eetlepels rauwe cacao

Voor de frambozenlaag:

  • Handvol bevroren frambozen

Bereiding vegan cheesecake choco framboos

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze draaien tot alles aan elkaar plakt. Druk dit op de bodem van een bakblik en zet deze even in de koelkast.
  2. Begin met het smelten van de kokosolie in een pannetje.
  3. Zodra de kokosolie gesmolten is doe je deze met alle ingrediënten voor de cheesecake in je keukenmachine en mix je tot je een zachte crème hebt.
  4. Haal de helft eruit en doe dit in een bakje. Hier roer je 2 eetlepels rauwe cacao doorheen. Dat wordt de chocoladelaag.
  5. De overgebleven cheesecake crème doe je in de keukenmachine voor de frambozenlaag. Hier hoef je alleen nog de frambozen bij te voegen en te mixen tot het een mooie roze kleur heeft.
  6. Schep de frambozenlaag over de bodem gevolgd door de chocoladelaag. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Laat de cheesecake voordat je hem serveert even 15 minuten op temperatuur komen!

vegan cheesecake Enjoy!

xxx

Sanne & Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

    1. Ai, ik denk dat dat lastig wordt, het is toch wel de basis van dit recept. Als je deze door andere ingrediënten gaat vervangen zul je denk ik de andere verhoudingen ook aan moeten passen. Misschien kun je de noten in de bodem vervangen door geraspte kokos en de cashews in de vulling door verse kokosnoot. Maar ik denk dat je dan even met de hoeveelheden moet gaan spelen. Laat het zeker weten als je het gaat proberen en of het gelukt is, succes! x