Tosti met zuurkool, geitenkaas & ananas

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Dit verdient een schouderklopje. Een oorkonde. Een staande ovatie. Echt! En ik overdrijf niet eens een heel klein beetje. Deze tosti is namelijk echt niet normaal lekker!

De combinatie van geitenkaas, zuurkool en ananas is precies goed. Bij zuurkool denk je vooral aan de winter, maar het is het hele jaar door verkrijgbaar. Ook de verse variant! Zuurkool is hartstikke gezond, dus ik zet het ook graag in deze zomer op het menu. Een stampotje is misschien wat veel van het goede, zo in juni/juli. Daarom een tosti! Het zoete van de ananas smaakt super bij het zurige van de zuurkool. Echt een top combinatie. En laten we eerlijk zijn; geitenkaas gaat eigenlijk overal wel bij. Niets meer aan doen dus!

Ik heb de tosti ook met ‘normale’ kaas geprobeerd. Dat was ook lekker. Maar de geitenkaas variant was wel echt mijn favoriet!

In deze blog leg ik je haarfijn uit waarom zuurkool gezond is. Het heeft met fermenteren te maken. Een eeuwenoud proces, maar momenteel hartstikke hip. Ken je dit verhaal al? Goed zo, dan kunnen we gelijk door naar het recept. Die is hartstikke simpel. Zet je tosti-ijzer maar vast aan…

Ingrediënten tosti met zuurkool

Voor 1 tosti

  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 plakken (geiten)kaas
  • 3 el zuurkool
  • 2 el ananasblokjes*

*Dat mag vers zijn of uit blik, maar dan niet op siroop.

Bereiding tosti met zuurkool

Super simpel:

  1. Zet je tosti-ijzer aan zodat ‘ie goed heet wordt.
  2. Beleg 2 boterhammen met de plakken kaas.
  3. Verdeel de uitgelekte zuurkool over de kaas.
  4. Verdeel nu de ananasblokjes erover.
  5. Leg de boterhammen op elkaar en bak in het tosti-ijzer.
  6. Houd je tosti-ijzer goed in de gaten. Kaas gesmolten en brood knapperig? Dan is je tosti met zuurkool klaar!

tosti met zuurkool, geitenkaas en ananas Enjoy!

Pssst… ken je de andere recepten met zuurkool al op I Love Health?

Heb jij nog meer zuurkoolrecepten? Bijvoorbeeld voor nu, in de zomer? Laat het weten in de comments!

xxx

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties