Paastaart: cheesecake met aardbeien – lactosevrij!

Guilt-free Pleasures, Recepten, Toetjes  /   - 

Ja! Je leest het goed: dit is een recept voor een lactosevrije cheesecake. Wat gek is, want hoe kan cheesecake nu lactosevrij zijn? cheesecake-achtige kaas is immers gemaakt van zuivel. En in zuivel vind je lactose. Klopt! Maar niet altijd… Ik heb deze Paas cheesecake namelijk gemaakt van de roomkaas van Arla Lactofree. Dit is onwijs lekkere roomkaas, gemaakt van echte koemelk, maar dan wel lactosevrij. Ideaal toch?! En ik proef echt geen verschil met ‘normale’ roomkaas. Het heeft de lekkere smaak van echte zuivel!

Ik heb deze cheesecake wel I Love Health proof proberen te maken. Dus meer gezonde ingrediënten en minder ongezonds. Zo heb ik de slagroom achterwege gelaten, de bodem niet van koekjes maar van havermout gemaakt en de topping is geen suikerbom maar van suikervrije jam en verse aardbeitjes. Sounds good right?! Maar lees vooral verder tot het recept, dan weet je precies hoe ik deze cheesecake gemaakt heb!

Behalve mijn paastaart, heb ik nog veel meer inspirerende lactosevrije paastaarten voor je in de aanbieding. Gemaakt door mijn Bloginsiders, met de Arla Lactofree producten die zij mogen testen. Daarvoor moet je helemaal naar beneden scrollen.

Ingrediënten cheesecake

Voor een kleine springvorm (zo’n 15 cm doorsnede)

Voor de bodem

  • 250 gram havermout
  • 6 eetlepels honing
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 theelepels speculaaskruiden

Voor de vulling

  • 400 gram Arla Lactofree Roomkaas
  • 1 el honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 gelatineblaadjes

Voor de topping

  • Aardbeienjam*
  • Verse aardbeien

*Kies voor een jam zonder toegevoegd suiker. Ik koos voor een aardbeienjam met chiazaadjes (bij de Albert Heijn). monchoutaart met aardbeien lactosevrij, arla lactofree

Bereiding cheesecake

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Je gaat alleen de taartbodem afbakken in de oven.
  2. Smelt de kokosolie en de honing op laag vuur in een pannetje.
  3. Maal onder tussen de havermout tot een fijn meel in een keukenmachine. Meng dit met de speculaaskruiden.
  4. Mix nu het oliehoningmengsel erdoor. En verdeel over de bakvorm. Duw goed aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Bak in zo’n 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Haal eruit en laat afkoelen.
  6. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Leg de blaadjes goed gescheiden in het water.
  7. Verwarm per gelatineblaadje 1 eetlepel water in een steelpannetje. In dit geval dus 4 eetlepels water.
  8. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en voeg toe aan het warme water in het pannetje. Laat het volledig oplossen en vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Ondertussen doe je de Arla Lactofree roomkaas met de honing in een mengkom en mix dit tot een meer romige substantie (met een handmixer).
  10. Roer tot slot slot rustig de geweekte, afgekoelde gelatine door de roomkaas. Meng goed maar doe dit rustig, omdat het mengsel kan schiften. En dat willen we natuurlijk niet.
  11. Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem en zet zo’n 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Tot slot verdeel je de aardbeienjam met een lepel over de taart. Snijd wat aardbeien in plakjes en garneer de taart ermee.

monchoutaart met aardbeien lactosevrij, arla lactofree monchoutaart met aardbeien lactosevrij, arla lactofree

Hele fijne Pasen gewenst!!! En vergeet niet te genieten, want.. dat kan! #genietervanhetkan #arlalactofreerecepten!

En dan nu nog een hele berg lactosevrije paastaartrecepten (leuk galgje woord!) die mijn Bloginsiders gemaakt hebben met de #arlalactofreerecepten! Hoe lekker ziet dit er allemaal uit he? En allemaal gemaakt met de Arla Lactofree producten. Ben trots op jullie!!!

  1. Cheesecake van Healthy Kelly!

cheesecake-1, healthy kelly arla lactofree

2. Cake met frosting van Lynet!

 

3. De taart van Yasmin Crown

arla lactofree

4. De taart van Monique Oosting!

arla lactofree

Heb je de andere recepten met Arla Lactofree op I Love Health al gezien?

Liefs

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

BewarenBewaren

Geef een reactie

1 reactie