Sticky pepernoten brownies

Van brownie-receptjes kun je toch nooit genoeg krijgen? En vooral niet van deze. Sanne van Living The Green Life heeft voor ons weer een heerlijk receptje bedacht: pepernoten brownies. Deze heerlijke brownies smaken écht net zo goed als ze eruit zien. Ze zijn zacht en plakkerig, maar door de pepernoten worden ze lekker crunchy! Ik kan nog wel even doorgaan, maar je moet ze eigenlijk gewoon zelf maken en vooral proeven!

Ingrediënten pepernoten brownies

  • 75 gram medjool dadels
  • 250 gram bloem (boekweit of amandel voor een glutenvrije variant)
  • 240 ml plantaardige melk
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 40 gram kokosbloesem suiker
  • 80 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 hele rijpe banaan
  • handvol pepernoten
  • optioneel: stukjes pure chocolade

Bereiding pepernoten brownies

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Ik heb een schaal van van 20 cm bij 15 cm gebruikt.
  2. Week de dadels zodat ze goed zacht zijn, 10 minuten is meestal genoeg. Doe ze daarna, samen met de amandelmelk en banaan in je keukenmachine en mix tot een zachte, egale pasta. Giet dit in een kommetje en roer de gesmolten kokosolie erdoor.
  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacao poeder). Giet de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door elkaar. Is het wat te droog, dan voeg je nog wat melk toe. Is het te nat dan gebruik je nog wat meel.
  4. Doe het deeg in je bakblik en druk hier vervolgens de pepernoten en eventueel stukjes pure chocolade in (wel aan te raden!!) Bak in 25 minuten gaar of tot de sate prikker er droog uit komt. De ene oven gaat wat sneller dan de andere dus het kan wat langer duren. Houd de brownie in ieder geval de laatste 10 minuten goed in de gaten.
  5. Laat hem helemaal afkoelen (ik weet het, dit is moeilijk) voordat je hem in stukken snijdt en geniet! pepernoten brownies

Liefs Sanne

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

BewarenBewaren

Geef een reactie

2 reacties