Heerlijke, snelle en simpele zoete aardappelsoep

Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Eigenlijk eet ik veel te weinig zoete aardappel. Terwijl ik het zoveel lekkerder vind dan normale aardappels. Hoog tijd om daar wat aan te veranderen. Het fijne is ook dat ze hartstikke goed voor je zijn! En wist je dat je er heel veel kanten mee op kan? Naast zoete aardappel frieten uit de oven, kun je er ook chocolade taartjes van maken! Of een goede salade. Je kan natuurlijk ook gewoon een stukje vis en wat groenten er naast gooien, maar laten we wat meer ons best doen! Wat dacht je van een soep? Ja, een zoete aardappelsoep! Vullend en ontzettend gezond. Heerlijk! Onze nieuwe favo soep op de ILH redactie!

Ingrediënten zoete aardappelsoep

Voor circa 4 kommen

  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 2 grote winterpenen
  • 750 ml water
  • 2 bouillonblokjes
  • olijfolie

Bereiding zoete aardappelsoep

  1. Snijd de zoete aardappel, knoflook, paprika en winterpenen fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de pan.
  3. Fruit nu de knoflook en ui zo ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de overige groenten toe en laat dit zo’n 5 minuten stoven.
  5. Kook het water ondertussen in een waterkoker of een andere pan.
  6. Voeg dit water toe aan de groenten. Daarna ook de bouillonblokjes.
  7. Kook dit geheel voor 20 minuten.
  8. Pureer het tot slot tot een gladde soep. Dit kun je met een staafmixer doen of met een blender die dat aan kan (niet elke blender kan warme vloeistoffen aan!)

GENIET ERVAN!!!

zoete aardappelsoep

Bron foto

Geniet ervan!

Liefs,

Sterre


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

    1. Ik denk voor 4 grote borden vol. Er zit al 750 ml water in. Als je dat verdeeld over 4 borden kun je kijken hoe het uitkomt. Daarbij dan nog de groenten.