Watermeloen gazpacho – because it’s summer!

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten, Soep  /   - 

Deze verkoelende watermeloen gazpacho is heerlijk met warm weer! Dit typisch Spaanse soepje eet je koud, het liefst met een ijsblokje, en is lekker licht op warme dagen. Drink een glaasje bij de lunch, tussendoor of serveer als voorgerechtje. Gazpacho bestaat uit rauwe groenten en kruiden. De originele versie wordt gemaakt met tomaat en zonder vlees of bouillon. Een mega health proof maaltje!

Maar deze variant is nog véél lekkerder en leuker, want hij wordt gemaakt met watermeloen! Leuk weetje: watermeloen is eigenlijk geen fruit, maar familie van de komkommer (is er iemand die een gelijkenis ziet?!?) en is dus groente. Hij bestaat voor 95% uit water en is o.a. rijk aan ijzer, kalium en vitamine C. Daarnaast bevat watermeloen ook bétacaroteen. Dit is een antioxidant die de huid helpt herstellen van de zon. Oftewel: ideaal voor een zonnige zomerdag!

extreme power blender pro, solis, gazpacho Wij gebruikten voor deze watermeloen gazpacho de Extreme Power Blender Pro van SOLIS. Deze mixer kan zowel koude als warme ingrediënten roeren, mixen, hakken, mengen, pureren en malen. Er zitten 5 verschillende mixprogramma’s op, zoals een speciale functie voor soep. Super handig: het apparaat kan namelijk verwarmen (al is dat met die koude soepje natuurlijk niet nodig!). Gooi jouw favoriete ingrediënten in de blender en in 6 minuutjes heb je een verwarmde, verse soep. Of wat dacht je van zelf amandelmelk maken? Tot slot zit er een makkelijke zelf-reinigingsfunctie op. Eerlijk, hij is niet goedkoop, maar je hebt hier wel te maken met de Rolls Royce onder de blenders, vandaar dat prijskaartje.

Ingrediënten watermeloen Gazpacho

  • 250 gram watermeloen
  • 200 gram tomaten (ongeveer 2 stuks)
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • hand verse muntblaadjes
  • Blender

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in blokjes.
  2. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in de blender.
  3. Blend het geheel tot een gladde soep.
  4. Serveer tot slot de gazpacho met een ijsblokje en een extra blaadje munt.

Enjoy! Je kunt eventueel nog wat extra basilicum toevoegen of wat feta over de watermeloen gazpacho verkruimelen voor een extra bite.

watermeloen gazpacho

Liefs, Lindelotte

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie