Makkelijk & gezond pompoen kerrie soep

Recepten, Soep  /   - 

Deze mooi oranje bol is niet alleen erg lekker, ook zit ‘ie boordevol gezonde voedingsstoffen. De pompoen is rijk aan vitamine A, C, E, B1, B3, B11, mineralen, ijzer en omega 3 vetten. Ook zitten er veel vezels in de pompoen, die zorgen voor een verzadigd gevoel. En niet geheel onbelangrijk, er zitten heel weinig calorieën in! Kortom, ik ben dol op deze groente! Niet alleen vanwege alle gezonde voordelen, maar ook omdat het zo makkelijk te bereiden is. Binnen een handomdraai heb je bijvoorbeeld een lekker, vers en vooral heel verantwoord soepje op tafel staan. 

Ingrediënten pompoen kerrie soep

voor 4 personen (je kunt dit gerecht heel gemakkelijk bewaren in de vriezer of koeling

  • 1 pompoen
  • 1 liter water
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel dille

Bereidingswijze pompoen kerrie soep

  1. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm. Wees voorzichtig – voor je vingertjes!
  2. Doe vervolgens een liter water in een pan. Voeg de pompoen toe, en breng het aan de kook tot de pompoen beet gaar is (als je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het goed).
  3. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en laat deze 5 minuten mee koken.
  4. Pureer vervolgens alle ingrediënten tot een glad mengsel. En proef even of ‘ie goed smaakt. Je kan altijd nog wat extra water, zout, peper, snufje kerrie of knoflook toevoegen. Wat jij wilt!

pompoen kerrie soep

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens pompoensoep? Of kerrie soep? Ik ben benieuwd naar jouw variatie hierop! Deel je recept of tips in de comments. Vind ik leuk 🙂

Liefs Mirte

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

BewarenBewaren

Geef een reactie

4 reacties

  1. Ziet er super lekker uit! Ik ben alleen geen grote fan van pompoen snijden, kan ook diepvries pompoen gebruik worden van de AH? En hoeveel gram mag ik dan gebruiken? Groetjes!