Wortel notenbrood met rozijnen

Oeeee wat is ie lekker, dit wortel notenbrood uit ‘Het boek van Jet‘. We zagen ‘m en konden niet anders dan die receptje heel snel maken als gezonde kantoorsnack! Door alle noten is het brood goed vullend en voedzaam. Bovendien is ie ook snel klaar en makkelijk te maken! Echt een aanradertje. Als je meer van zulke lekkere recepten wilt, kun je Jet’s boek hier kopen. het boek van Jet, Jet van Nieuwkerk

Ingrediënten wortel notenbrood

  • 100 g rozijnen
  • 150 g hazelnoten (wij hebben gewoon een notenmix gebruikt)
  • 150 g geraspte wortel
  • 100 g quinoameel (ander soort meel kan ook)
  • 25 g lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout
  • 2 el agavesiroop of honing

Bereiding wortel notenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een stukje bakpapier in en leg in een rechthoekige cakevorm.
  3. Wel de rozijnen 10 minuten in lauw water
  4. Hak de (hazel)noten grof.
    TIP: dit kun je heel makkelijk doen door de noten in een plastic zakje te doen en ze te malen met b.v. een wijnfles of deegroller.
  5. Meng de rozijnen en hazelnoten met het quinoameel, de geraspte wortel, lijnzaad, de zonnebloempitten, eieren, het zout en de agavesiroop.
  6. Meng het geheel goed met een spatel.
  7. Het beslag was bij ons dus wat ‘losser’ dan normaal. Dit maakt niet uit voor het resultaat. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 20 minuten gaar.
  8. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.

wortel notenbrood met rozijnen, boek van jet

notenbrood

Geniet ervan! 🙂

Xx

Daisy & Tessa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

    1. Hi Shanna, wat goed dat je het zo lekker vindt! Je kunt de plakken in een afgesloten doos of bak ongeveer 3 goed bewaren. Je kunt het wortel notenbrood ook invriezen, dan kun je het lekker lang bewaren en ontdooien wanneer je er zin in hebt. Groetjes, Lindelotte

  1. Hoi, het kwarkbrood staat nu in de oven en het wortel-notenbrood staat klaar. Ik heb quinoameel gekocht en dit gebruikt, maar ik vind het beslag zo enorm stinken……ik hoop dat het lekker is als het uit de oven komt!? Ik gebruik voor het eerst quinoameel.

  2. Ik heb een klein beetje baking soda gebruikt om het geheel te binden. Tot mijn verbazing had ik ineens groene stukjes in mijn brood! Na even googlen, blijkt dat zonnebloem pitten een chemische reactie geven op baking soda, ze worden er groen van! Weer iets geleerd 🙂 Het brood is trouwens mega lekker!

    1. Hoi Anna, dat gaat helaas niet. Quinoa meel is een heel ander product dan de gekookte quinoa. Je kunt het quinoa meel wel voor andere meelsoorten vervangen (havermout, spelt, boekweit, tarwe, etc)
      Succes! Groetjes, Daisy

  3. Ik heb het boek ook gelezen en het is echt een leuk boek. Het wortel-notenbrood lijkt me ook erg lekker en ziet er goed uit. Enig idee door welk meel je het beste het quinoameel zou kunnen vervangen? Amandelmeel, boekweitmeel, speltmeel ..?? Dankjewel alvast!