Blueberry muffins || healthy & so good!

Eigenlijk is het een schande te noemen dat ik nog niet eerder een recept voor gezonde blueberry muffins op de site heb geplaatst! Ik at dit vroeger zooooo vaak. Weliswaar een niet-healthy variant… maar damn wat waren ze lekker (en wat heb ik er toentertijd veel op… haha). De hoogste tijd dus voor een gezonde variant!

Ik kocht alle ingrediënten bij Albert Heijn en een groot deel zelfs online. Ik ben echt een fan van online shoppen, zelfs van mijn boodschapjes! Ik vind het een uitkomst dat je tegenwoordig niet meer voor alle ‘bijzondere’ gezonde ingrediënten naar natuurwinkels of andere speciaalzaken hoeft. Albert Heijn verkoopt (online) super veel van dit soort gezonde artikelen! Zo heb je voor dit recept amandelmeel nodig. Moest ik voorheen stad en land af zoeken voor een zakje meel, tegenwoordig bestel je het binnen twee tellen op AH.nl. Net als de dadels, pure chocolade, kokosolie, plantaardige melk en de rest van de ingrediënten voor deze mega yummy gezonde blueberry muffins.

Ingrediënten blueberry muffins

Voor circa 9 stuks

  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 banaan
  • 40 gram (ontpitte) dadels
  • 2 (kleine) eieren
  • 65 ml plantaardige melk
  • 90 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
  • 40 gram pure chocolade (zo puur mogelijk!)
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 ml kokosolie (kleine eetlepel, gesmolten)
  • Snuf zout

Bereiding blueberry muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes.
  2. Maal de banaan met de ontpitte dadels fijn met de staafmixer fijn.
  3. Klop er nu (met de hand of met een mixer) 2 eieren door. Doe hetzelfde met de melk, het meel, het zout en het bakpoeder.
  4. Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur en meng ook dit met de garde door het beslag.
  5. Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes en roer dit samen met de blauwe bessen ook door het beslag.
  6. Vul de muffinvormpjes tot net onder het randje met het beslag. Zorg dat de blauwe bessen en chocolade brokjes goed verdeeld zijn. Het heeft namelijk de neiging om naar beneden te zakken in het beslag.
  7. Zet voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Check na een half uur met satéprikkertje of de muffins gaar zijn; komt deze er ‘schoon’ uit, zijn je muffins ready. Anders mogen ze nog een paar minuutjes in de oven. Als ze te donker worden (zoals de van mij eigenlijk zijn), dek dan halverwege af met wat zilverfolie (niet te strak, maar los bovenop). Dit voorkomt dat ze te donker worden.
  8. Zijn ze klaar? Even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

Je kunt de blueberry muffins in een afgesloten trommel een paar daagjes bewaren. Als je ze langer wilt bewaren, raad ik aan om ze in te vriezen.

gezonde blueberry muffins

Enjoy!

Ik ben héél benieuwd wat je van de blueberry muffins vindt als je ze gemaakt hebt! Dus laat me dat vooral weten in de comments hieronder. x Daisy

[Dit is een advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening over een product of merk. Het moet te allen tijde I Love Health-proof zijn]


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 reacties

  1. Hai ik wil heel graag deze muffins proberen te maken, en denk dat het weer toppertje gaat worden, alleen even een vraagje is het een anderhalve banaan Misschien een klinkt het erg blond

  2. Hoi,
    Wat een heerlijk recept!
    Het hele gezin smult mee..
    Maar de bodem blijft zo nat en blijft dus ook in mijn siliconen muffinvorm zitten..
    Heb je misschien tips om dat tegen te gaan?

  3. Hoi, ik wil ze morgen maken, maar heb geen dadels in huis. Is er iets wat ik in plaats van die zou kunnen gebruiken (rozijnen?) of zou ik ze weg kunnen laten?

  4. Heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk!! Ik heb cacaonibs gebruikt en 1 banaan ipv 1,5. Helaas bleef de bodem wel een beetje plakken maar dat heeft gelukkig geen effect op de smaak 😉

  5. Hey, bedankt voor dit top recept ze smaken heerlijk en je schrijft leuk op je site. Advertorial of niet. En lezers heeft het voor jullie meerwaarde wat ze er wel of niet voor krijgt? Zoals ze typt schrijft ze ook nog ongesponsorde berichten maar hoopt er uiteindelijk een ‘living’ van te kunnen maken. Moet dan iedereen vallen over het feit dat ze soms gesponsorde berichten schrijft? Waaronder ze netjes aangeeft dat het gesponsord is? Als je je daar zo aan irriteert dan lees je het bericht toch niet?! Wat heeft het voor nut zulke negatieve comments te plaatsen? Voel je je er beter door? Als ze geen samenwerkingen aan gaat kan ze ook niet groeien met haar blog. En nee commenten dat je het jammer vind dat ze het doet werkt niet echt als opbouwend aangezien ze het toch zal blijven moeten doen in de zee van miljoenen healthy blogs om te overleven en groeien en voor ons iets leuks te posten.

    Fijne zondag iedereen!

  6. Hmmm wat een heerlijkheid weer, ik ben gek op blueberry muffins!
    Ik gebruik alleen liever geen olie of boter in recepten, weet je hier misschien een vervanging voor? Of kan ik het misschien weglaten?

  7. Hoi Daisy!
    Ik lees je blog al een tijdje met veel plezier en vind het een van de leukste Nederlandstalige ‘healthy’ blogs!

    Ik las alle reacties over het feit dat je de laatste tijd wat vaker een ‘sponsored’ post plaatst, en hoewel ik helemaal begrijp waarom, was het mij ook opgevallen.

    Ik zie in de andere blogs die ik lees dat ze vaak vooraf aangegeven of het een gesponsorde blog is, bv. “This post is sponsored by XXX. I was compensated for my time and received free samples of XXX used in this post. All thoughts and opinions are my own.” of “By posting this recipe I’m entering XXX Contest. I did not receive compensation for this post but am eligible to win prizes associated with this contest.”

    Op die manier weten je lezers meteen waar ze aan toe zijn, dus dat je bv een vergoeding hebt ontvangen, of juist de producten (gratis) mocht testen etc. Op die manier is het voor iedereen duidelijk en denk ik dat het mensen minder stoort dan wanneer ze er zelf achter komen

    Heel veel succes met je blog en ik hoop dat je inderdaad binnenkort fulltime kunt gaan bloggen en er ook wat aan overhoud 😉

    Groetjes!

    1. Hey Evelien,

      Dank je wel voor je reactie. Voor mij is het inderdaad ook nog even ‘zoeken’ naar een goede balans. Dus ik ben heel blij met jullie feedback. Je tips om er bij te vermelden dat het om een betaalde blogpost gaat, zal ik mee nemen! Dat schept inderdaad meer duidelijkheid voor alle lezers. Al vermeld ik er nu gelijk nog een keer bij dat het écht niets afdoet aan mijn mening over een product. Vind ik het slecht, komt het niet op de site. Betaald of niet. Dus onthoud dit: ook al staat er wél ‘betaald’ bij, dan geloof ik nog steeds net zo veel in het product of merk als wanneer het onbetaald is.

      Groetjes!
      Daisy

  8. Ze zien er heerlijk uit, maar waar ik altijd tegenaan loop met dit soort dingen is dat er banaan in zit. En, als er een ding is wat ik dus echt niet lust, dan is het banaan. Weet jij hoe ik dat in dit soort recepten kan vervangen?

    1. Hey Michelle,
      Heb je het wel eens geprobeerd met banaan? Ik vind er persoonlijks niks ‘bananerigs’ qua smaak aanzitten. Het lijkt écht qua smaak op normale muffins… Misschien eens proberen?
      Anders kun je beter een meer standaard muffin recept zoeken (dus met eieren, suiker en meel), maar dan het suiker vervangen door een gezond alternatief (dadels, kokosbloesemsuiker, etc) en het meel door amandelmeel.
      Succes!
      groetjes,
      Daisy

  9. Hoi daisy, klinkt lekker die muffins! Ook ik moet, net als in een aantal vorige comments, ff ‘klagen’ over de reclames die de laatste tijd veelvuldig op je site voorbij komen. Echt inhoudelijk vind ik je blogs niet meer helaas… 🙁 wat jammer! Ik blijf je site zeker nog regelmatig bezoeken maar hoop dat je weer een goede balans terug vind.

  10. Het ziet er heerlijk uit.. Alleen: zoals ik ook al eerder met gezonde muffins en met bananenbrood had: het is/blijft niet solid. Bovendien blijft altijd de helft aan het bankpapier plakken! Wat kan ik hieraan doen?

  11. Het recept lijkt me lekker. Ik vind het alleen jammer dat je tegenwoordig steeds meer reclame maakt. Het maakt blogs minder leuk om te lezen en minder geloofwaaardig. In dit verhaal staat 6 x “Albert Heijn”, “AH”, of “ah.nl”! En het gaat zogenaamd over het recept..
    Als ik me niet vergis stond er kort geleden ook een heel positief bericht op de site over Liga Belvita. Dat kwam later heel slecht in het nieuws. Het bevatte ruim 20% suiker en was allemaal oplichterij. Misschien heb ik het mis en was het niet deze site (ik kan opeens op geen enkele website meer iets vinden over de liga..).
    Maar ik begin te twijfelen aan de eerlijkheid en betrouwbaarheid van de site. Ik weet niet meer of je iets echt vindt of dat je iets zegt omdatje ervoor betaalt krijgt. Als het zo door gaat met reclames, denk ik dat ik de sote na een tijdje niet meer zal bezoeken.

    1. Hoi Iris!
      Ik begrijp je punt, maar zal het proberen toe te lichten. Een (heel) klein deel van mijn blogs is betaald. Ik wil uiteindelijk graag fulltime kunnen bloggen en er van kunnen leven, vandaar dat ik soms commerciële samenwerkingen aan ga. Maar of iets nu betaald is of geen commerciële link heeft… dat maakt helemaal niets uit voor mijn mening over een product. Als iets niet bij mijn visie op health, food en sport past, komt het niet op de site! Al betalen ze weet ik hoe veel, helaas pindakaas, dan komt het er niet op. Dus dit recept is 100% I Love Health en ik vind het écht een goede zaak dat je veel gezonde producten bij AH kunt krijgen.
      Van Liga Belvita heb ik nog nooit gehoord. Ik denk dat dat een andere site was.
      Groetjes!
      Daisy

      1. Dat is erg goed om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie. Ik vind dat ik nogal bot deed, dus excuses daarvoor. Ik kom er steeds meer achter hoe erg consumenten opgelicht worden en vind het erg frustrerend dat bijna niets meer te geloven is.
        Doordat het me steeds meer opviel dat je steeds meer betaalde blogs plaatste, ging ik twijfelen of die dan nog wel te vertrouwen zijn. Nogmaals excuses en bedankt voor je reactie!

        1. Hey Iris,
          Dank je wel ook weer voor jouw lieve reactie. Doet mij ook goed!
          Fijn dat ik zo e.e.a. heb kunnen verduidelijken. Ik vind het ook erg frustrerend dat we als consument vaak opgelicht worden over wat nu wel/niet gezond is. Daarom probeer ik met mijn site juist wat meer duidelijkheid te scheppen.
          Groetjes!
          Daisy

  12. Hmmm ze zien er in ieder geval wel lekker uit! Smaken ze alleen niet erg naar banaan? Want het lijken bijna dezelfde ingrediënten als een banaanbrood. Nu hebben ze wel amandelmeel bij de AH, jeej!

  13. Klinkt lekker! Valt me alleen op dat je de laatste tijd erg veel reclame makt. Nike, nu bijvoorbeeld AH, Cuisinart etc..
    Maakt het lezen van een blog minder interessant.

  14. Hoi! Ik lees je blog al een tijd met veel plezier. Wat ik soms mis, en in mijn opzicht de posts eventueel wat uitgebreider en leuker zou maken, is wat meer foto’s van het bakproces. Dus bijvoorbeeld de ingrediënten en verschillende stappen, of wat ‘sfeerfoto’s’ van het proces. Maargoed, deze muffins lijken me heerlijk en zien er goed uit!