B’day cake // Raw chocolate caramel taart

Hiep hiep hoera! Ik (Lindelotte) ben vandaag jarig! Jarig zijn betekent natuurlijk: de hele dag taart eten. Alleen daarom al zou ik elke dag jarig willen zijn. Speciaal voor jullie een receptje uit de oude doos, van een werkelijk waar god-de-lijk-e chocolade taart. En goed nieuws. Deze choco heaven is ook nog eens gezond! Want gemaakt van raw chocolate en allemaal andere healthy ingrediënten. Begrijp mij niet verkeerd, een halve taart in je uppie naar binnen werken, zal vast niet veel goeds doen. Maar een flinke punt van deze taart kan ik alleen maar aanmoedigen! Neem vooral een stukje taart op mij vandaag! 😉
raw chocolate, healthy, birthday

Ingrediënten raw chocolate caramel taart

Voor de bodem:

  • 300 gram amandelen
  • 250 gram dadels (liefst grote en zachte, bijvoorbeeld Medjoul dadels)

Voor de karamel:

  • 175 gram dadels
  • 230 ml water, of zo veel als je nodig hebt om een karamelachtige substantie te krijgen
  • 2 theelepels chia zaadjes
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1/8 theelepel zeezout

Voor de chocolade:

  • 75 gram rauwe cacao
  • 160 ml ahornsiroop
  • 160 ml gesmolten kokosolie
  • Sap en schil van twee sinaasappels
  • 1 theelepel vanille van een vanilleboon (optioneel)

Raw chocolate caramel taart

Bereiding raw chocolate caramel taart

  • Begin met de bodem: maal de noten fijn in een keukenmachine tot ze fijn en kruimelig zijn.
  • Voeg vervolgens de dadels toe en meng tot er een plakkerig ‘deeg’ ontstaat.
  • Doe in een taartvorm en druk goed aan. Zet weg in de vriezer.
  • Voor de karamel mix je alle ingrediënten in de keukenmachine tot er een romig geheel ontstaat.
  • Haal de bodem uit de vriezer, verdeel de caramel erover en zet weer terug.
  • Om de chocolade topping te maken doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en meng je het tot het mooi glad is.
  • Als de karamel hard is geworden verdeel je het chocolademengsel erover.
  • Laat een nachtje opstijven in de vriezer (als je er vanaf kunt blijven!).
  • Garneer met zeezout en wat sinaasappelrasp en serveer op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Dit recept voor de raw chocolate caramel taart vond ik op kook website Culy.nl, maar oorspronkelijk komt het van food blog This Rawsom Vegan Life.

Liefs, het ILH team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties

  1. Beste Daisy, was bezig met de rawfood chocolade noten taart en je schrijft dat je alles in de keukenmachine mixt. Ja, ik ben niet snugger maar je hebt waarschijnlijk een blender bedoeld. Ben nu even de keuken aan het schoonmaken omdat je in een keukenmachine geen water kan doen. Gelukkig had ik in het begin weinig water erbij gedaan, maar toch….

    1. Dag Hyacintha, wat vervelend dat het niet goed ging met het water in jouw keukenmachine! In die van mij kan het zeker wel. Misschien ligt het aan het type. Kan de ene het wel, de andere niet? Anywayzzz ik hoop dat de taart smaakt!

  2. Hallo Daisy,

    Ik heb gister deze heerlijke taart gemaakt maar de chocolade smelt enorm snel en de bodem brokkelt af naar een paar min buiten de diepvries… Hoe kan dit en hoe kan ik dit verbeteren bij de volgende keer?
    Groetjes

  3. De vulling is compleet mislukt! De karamel was helemaal waterig, kreeg dat niet romig. En de chocoladelaag was heel vies omdat de kokosolie snel stolde en dus niet goed verdeeld was. Nu heb ik de vulling eruit gehaald en alleen de bodem nog over. Nog tips om de bodem mee te vullen ?

  4. Leuk leuk leuk! Zeker een hoeraatje waard! Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wil je even laten weten dat er nu acai bessen (pot goed voor 2 maanden) in de aanbieding zijn(noujaa, gratis: je betaalt alleen de verzendkosten) op http://www.groupdeal.nl. Ik zou snel zijn, want het gaat nog best wel hard 😀

      1. Hi Daisy,

        Heb er geen ervaringen mee, maar heb even research gedaan op internet en veel mensen zijn positief dus het proberen waard toch? Zeker als het gratis is 🙂 (ik deel een pot met mijn huisgenootje omdat afvallen niet mijn doel is, maar het binnenkrijgen van een superfood wel :D)

    1. Hey Bregje!! Dank je wel voor de felicitatie en voor het mooie compliment. Echt heel leuk om te horen! Groetjes, Daisy