Recept: Pannenkoek van ei, banaan en hüttenkäse

Ontbijt, Recepten  /   - 

Simpel, lekker en heel gezond, dat is dit kracht ontbijtje! Een mix van eiwit, banaan en hüttenkäse. Sounds weird? Is het niet! Dit is zo’n ontbijt dat je eet en waarbij je pas tijdens de lunch bedenkt dat je helemaal geen trek hebt gehad sinds je ontbijt. Bommetje vol, helemaal verzadigd! En je hebt ook nog eens energie voor tien dankzij alle proteïnen die in de ei pannenkoek met banaan zit.

Ingrediënten pannenkoek van ei, banaan en hüttenkäse:

(1 persoon)

  • 1 ei
  • Halve banaan
  • 1 eetlepel hüttenkäse
  • Olijfolie

Bereiding pannenkoekjes

  • Splits het ei en gebruik alleen het eiwit. Je kunt hiervoor een eisplitser gebruiken.
  • Meng de hüttenkase met een garde door het eiwit.
  • Prak de banaan en meng dit ook met de garde door het ei mengsel.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan (verhit het goed!)
  • Schenk 3 kleine pannenkoeken in de koekenpan. Je kunt er beter meer dan één maken omdat de pannenkoekjes vrij zwaar zijn en anders moeilijk om te keren zijn. Met drie kleine pannenkoeken heb je daar geen last van.
  • Bak de pannenkoekjes een paar minuten aan één kant totdat ze gemakkelijk om te draaien zijn. Bak de andere kan dan ook goed.

 

And that’s it!

pannenkoek, ei banaan huttenkase

Voor wie niet genoeg heeft aan alleen de ei pannenkoekjes, kan er een nog een (zuurdesem) boterham bij doen. Al is dit voor mij niet nodig – en ik houd echt wel van een goed ontbijt. Wel vind ik het lekker om nog een klein beetje hüttenkäse bij de pannenkoekjes te eten.

Oja, een excuus dat je ‘er geen tijd voor hebt’, wil ik niet horen. Dit kost echt 5 minuutjes! En wie gezond wil eten, mag er best iets voor over hebben toch? En dat betekent dus 5 minuutjes eerder uit bed. Maar dan heb je wel wat: ei pannenkoekjes met banaan en hüttenkäse om precies te zijn!

Eet smakelijk!

Ik ben voor dit geinspireerd door een recept van Misslipgloss.nl, maar heb er zelf de hüttenkäse aan toegevoegd. Via deze link van Misslipgloss.nl laat Cynthia je in een video zien hoe je de pannenkoekjes bakt. Handig voor de keuken-leek!


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties

  1. Toevallig via een collega op deze site gekomen en dit recept trok mijn aandacht.

    Ondanks dat het eigenlijk al tijd was voor avondeten kon ik mijn nieuwschierigheid niet bedwingen en heb er een paar klaar gemaakt. 1 woord lijkt me genoeg..

    Lekker!

  2. Hoi Daisy,

    Ik heb een paar dagen geleden je site ontdekt en ik vind m erg leuk.
    Dit receptje geprobeerd maar alles valt hopeloos uit elkaar in de pan en het eindresultaat smaakt nogal ‘waterig’. Doe ik iets verkeerd? Ik heb je receptje helemaal gevolgd.
    Thanx
    D

    1. Hey Danielle,
      Wat balen dat het niet lukte! Als je zorgt voor een goede anti-aanbakpan en niet te grote pannenkoekjes, moet het draaien goed lukken. De waterige smaak kan ik niet verklaren. Enige wat ik kan bedenken is dat het aan de huttenkase ligt. Misschien een ander merk dank ik gebruik? Je kunt het ook zonder huttenkase maken. Dus alleen banaan en ei.
      succes!
      groetjes,
      Daisy

  3. Ik vind het moeilijk om variatie te houden in mijn ontbijd. Vaak grijp ik naar de havermout of magere yoghurt en soms die lekkere omelet van jou met hüttenkäse, advocado, appel etc.Deze ga ik ook is zeker maken

  4. Vraagje, hoe doen jullie dit dan zonder het aan te laten branden? ik heb naar mijn weten een prima anti aanbak laag, gietijzeren pannen bakken bijna niet aan maar zodra ik het mengsel op de pan giet zit het vast. heb kokosolie gebruikt maar dat lijkt niet te helpen. Ook heb ik maar erg weinig eiwit, is 1 ei wel genoeg?

  5. Hai,

    Ik heb de pannenkoekjes vanochtend gemaakt, ze waren echt heerlijk! Ik heb alleen de Hüttenkäse vervangen door een paar fijngesneden walnoten. Dat maakt het lekker crunchy!

  6. Is het ook mogelijk, om de pannenkoekjes van te voren te maken, en ze dan op te slaan? Want ik maak al me eten voor de hele week op zondag en sla dan alles op in bakjes, want voor de rest van de week heb ik weinig tijd om de maaltijden klaar te maken.

    Ik maak nu pannenkoeken met zoetstof, meergranenmeel van koopmans, daar voeg ik cacao poeder aan toe, en het eiwit erin, en kook daarnaast in Kokosolie, mabye is dat ook aanrader voor jou recept!, in plaats van olijfolie.

  7. Vanmorgen ook de pannekoekjes gemaakt. Errrrrg lekker! Alleen krijg ik ze ook niet omgedraaid haha. Hoe doe jij dat? En hoe hoog doe je het vuur? Ohja, en waarom gebruik je alleen het eiwit?
    Wat een vragen hea haha. Maar ook als roerei was ie erg lekker hoor!

    1. Ik maak 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Zorg dat je een beetje kokosvet of andere olie in de pan gebruikt. En een goede antiaanbak pan doet ook wonderen. Laat de pannenkoekjes op zacht vuur stollen en draai ze dan voorzichtig om met een platte spatel.
      Ik maak ze ook weleens met het volledige ei en zonder hüttenkäse. Kan allemaal 🙂
      succes!

  8. Net dit recept gemaakt en het was heerlijk. Het leek bij mij alleen meer op roerei dan pannekoek, want ik kreeg ze niet mooi omgedraaid 🙁

    1. Lekker bezig 🙂
      Ja omdraaien blijft lastig. Belangrijkste is een goede anti-aanbakpan én je pannenkoekjes niet te groot maken. Ik maak er meestal 3 in één pan.
      bye!

  9. Vandaag eindelijk je receptje gemaakt maar dan zonder de cottage cheese. Wel met wat drupjes vanille en stevia erbij. En gegeten met een dotje Yofu met perziksmaak erbij voor een fris accent. geniaal simpel, thanks to you!
    😀

  10. Eenvoudig, gezond en heerlijk! Dit wordt mijn nieuwe ontbijtobsessie. 🙂 Het gekke is dat ik bananen niet eens (vers) lust, maar verwerkt in deze pannenkoekjes geeft het een subtiele zoete smaak waardoor ik ook geen zoetstof heb hoeven gebruiken. Dank je voor het delen van dit recept! Zocht al een tijdje naar een gezond ontbijtidee zonder brood. xxx Fatima

  11. Het klinkt zo simpel en ziet er ook nog eens lekker uit. En ja, als het ook nog zo gezond is, wie kan het dan nog weerstaan? Ik niet! Morgen gelijk uit proberen.