Ontbijt recept: choco mug cake

Een heel populair ontbijt receptje dat ik een tijdje terug postte, was het mug cake recept. Waarom zo populair? Ten eerste omdat je slechts een paar ingrediënten nodig hebt. Ten tweede omdat het heerlijk smaakt! Ten derde is het best funny om in een oogwenk in een kommetje een healthy ontbijt cakeje te maken. En als laatste denk ik ook omdat je het met havermout maakt. Een havermout is populairder dan ooit at the moment

Overigens was dit ook een receptje met veel commentaar, i.v.m. gebruik van de magnetron. Daarom bied ik nu twee variaties: in de magnetron of in de oven. Wie de magnetron liever onaangeroerd laat i.v.m. de eventuele schadelijke effecten ervan, kan nu ook de mug cake in de oven maken. Al duurt het dan wel iets langer.

Dit choco mug cake recept is een heerlijke variatie op het vorige mug cake recept. Dankzij het rauwe cacao poeder en de goji bessen is het een zeer gezond ontbijtje, dat veel energie geeft en boordevol antioxidanten zit. Het zal elke choco lover ultiem gelukkig zal maken! Want wie wil nu niet met een choco cakeje ontbijten…?!

 Ingrediënten choco mug cake

1 persoon

  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 1 banaan
  • 1 el cacao poeder
  • 2 el goji bessen (optioneel)
  • Honing (naar smaak; hoe meer, hoe zoeter) ingredienten choco mug cake

Bereiding choco mug cake

  1. Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, want hierin maak je uiteindelijk de cake).
  2. Voeg het ei, de havermout en de honing toe.
  3. Klop alles tot een glad beslag. Roer tot slot het cacao poeder en de goji bessen er door.
  4. Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Of 12-15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  5. Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker om er wat soja- of Griekse yoghurt en fruit bij te eten. choco mug cake mix

Eet smakelijk!

choco mug cake met aardbeien en yoghurt

Je kunt de superfoods uit dit recept online kopen bij het Superfood Centre, bijvoorbeeld heel easy via onderstaande shoplet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 reacties

  1. Ik maakte zonet de mug cakes, met ei, havermout, banaan, goji bessen en een lepel gewone cacao. Omdat ik geen rauwe cacao heb, gebruikte ik gewone cacao en geen honing of zoetstof. Lekker! Ik laat hem staan en ga hem morgen als ontbijt eten, eens zien of het dan ook nog lekker is.
    Ik vraag me af, wat het verschil is tussen rauwe cacao en carob poeder?

    1. Rauwe cacao heeft alleen zin in onverwarmde recepten…boven de 40 graden heeft het niet meer effect dan gewone cacao, dus zonde om duurdere cacao te gebruiken.

  2. Dit was heerlijk! Ik heb het vanmorgen als ontbijt gegeten en zat er zo vol van! Totaal geen moeite gehad om van snoeperijtjes af te blijven!

  3. Wow! Heb dit vanmorgen gegeten als ontbijt, superlekker. Ik dacht dat ik een chocoladetaart aan het eten was haha! En het vult nog eens goed ook nog!

  4. Ik zou alleen wel voor de oven gaan. Ivm de straling die de magnetron gebruikt, je voedsel veranderd, waardoor er geen vitamines meer in je voedsel zit. De straling is zo zwaar dat het DNA van je voedsel totaal veranderd. Je houdt dus enkel maag vulling over. Is zeker de moeite waard om dit na te gaan al zeg ik het zelf! Ik heb het al gedaan en mijn magnetron staat bij het grofvuil!

    Groetjes Dorien

  5. Ik ga morgen even havermout aanschaffen en dit utproberen. Misschien stomme vraag maar wat is precies het verschil tussen havermout en havervlokken?

  6. Nog een tip voor als je, net als ik, gebruik van de oven hiervoor zonde vindt van de energie en je tijd: stoom de cake au bain-marie. Gewoon kommetje met beslag in een laagje heet water met deksel erop. Wordt de cake ook nog eens lekker zacht van!

  7. Dankjewel voor de tips! Is het ook lekker met water denk je?
    Ik wil je receptje graag een keer maken, maar ik mag geen (te) zoet fruit als bananen, meloen, druiven ivm candida infectie.

    Weet je hiervoor ook een lekker alternatief? Citroenen, grapefruit, zure appels, tomaten, mango, frambozen, bramen, kiwi’s avocado’s, papaja, aalbessen, bosbessen, blauwe bessen mag ik wel. Voorts, mits niet zoet smakend: sinaasappels, zwarte bessen, aardbeien, mandarijnen.

    1. Rauwe cacao is alleen gezonder als je het ook rauw gebruikt. Als je het gaat verwarmen in oven (of magnetron) kun je net zo goed de normale cacao gebruiken. Wel even opletten dat je cacao zonder suiker gebruikt!

  8. Oh my… Dit was zo lekker!! Nog lekkerder dan mug cake zonder cacao. Wel jammer dat ik er altijd minder ‘vol’ van zit dan gewoon een bakje havermout (is logisch want ik gebruik meer havermout dan). Maar dat mag absoluut de pret niet drukken! Ik heb er trouwens wat chia zaad en walnoten door gedaan, met name laatste ook lekker!

  9. Wat een lekker ontbijtje lijkt me dit! Ik had dit net iets eerder moeten lezen, dan had ik het alvast kunnen maken haha! Denk je dat het trouwens ook lekker is om het iets eerder te maken en het dan wat later koud op te eten? Liefs!

  10. Dankjewel voor de tips! Is het ook lekker met water denk je?
    Ik wil je receptje graag een keer maken, maar ik mag geen (te) zoet fruit als bananen, meloen, druiven ivm candida infectie.

    Weet je hiervoor ook een lekker alternatief? Citroenen, grapefruit, zure appels, tomaten, mango, frambozen, bramen, kiwi’s avocado’s, papaja, aalbessen, bosbessen, blauwe bessen mag ik wel. Voorts, mits niet zoet smakend: sinaasappels, zwarte bessen, aardbeien, mandarijnen.

    1. Hoi Jannie,

      Je kunt het ook met bijv. appel of peer maken. Die kun je dan het best eerst even kort bakken zodat het zacht wordt en je het kunt prakken voor door je beslagje.
      Hopelijk heb je daar iets aan!

      Succes! gr. Daisy

  11. Wauw ziet er goed uit zeg! Ik heb zelf zojuist een pak biologisch havermout en een pak 7-korenvlokken gekocht bij de natuurwinkel. Nu las ik op het pak dat zowel de havermout als de 7-korenvlokken eerst gekookt moeten worden. Ik heb ‘s ochtends weinig tijd en zou het eigenlijk gewoon rauw willen eten. Denk je dat dit kan?

    En zo ja, kan ik beide met elkaar mixen? Ik zet de waterkoker even aan en dan giet ik er warm water bij, is dit een optie? Of zou je adviseren om het te eten met bijv. rijstmelk?

    Ik moet nog een beetje ‘ goede ontbijtjes’ leren maken 😉

    1. Hoi Jannie,
      Havermout hoef je niet te koken. Je kunt het op diverse manieren eten. Bijv:
      – havermout + koude melk, evt. nachtje laten staan in de koelkast. Scheelt je ’s ochtends ook veel tijd. ’s ochtends roer je er dan nog lekkere dingen als, fruit, noten, zaden of superfoods door.
      – havermout in een pannetje met (plantaardige) melk een de kook brengen en een papje van maken.
      – dat kan evt. in de magnetron
      – havermout door je smoothie/shake in de blender (gewoon koud dus)
      – of zoals dit mug cake recept 🙂
      7-korenvlokken weet ik helaas niet. Maar ik vermoed dat je er hetzelfde mee kunt doen als met havermout.
      succes!

      groetjes,
      Daisy