Ontbijt recept: choco mug cake

Een heel populair ontbijt receptje dat ik een tijdje terug postte, was het mug cake recept. Waarom zo populair? Ten eerste omdat je slechts een paar ingrediënten nodig hebt. Ten tweede omdat het heerlijk smaakt! Ten derde is het best funny om in een oogwenk in een kommetje een healthy ontbijt cakeje te maken. En als laatste denk ik ook omdat je het met havermout maakt. Een havermout is populairder dan ooit at the moment

Overigens was dit ook een receptje met veel commentaar, i.v.m. gebruik van de magnetron. Daarom bied ik nu twee variaties: in de magnetron of in de oven. Wie de magnetron liever onaangeroerd laat i.v.m. de eventuele schadelijke effecten ervan, kan nu ook de mug cake in de oven maken. Al duurt het dan wel iets langer.

Dit choco mug cake recept is een heerlijke variatie op het vorige mug cake recept. Dankzij het rauwe cacao poeder en de goji bessen is het een zeer gezond ontbijtje, dat veel energie geeft en boordevol antioxidanten zit. Het zal elke choco lover ultiem gelukkig zal maken! Want wie wil nu niet met een choco cakeje ontbijten…?!

 Ingrediënten choco mug cake

1 persoon

  • 1 ei
  • 3 el havermout
  • 1 banaan
  • 1 el cacao poeder
  • 2 el goji bessen (optioneel)
  • Honing (naar smaak; hoe meer, hoe zoeter) ingredienten choco mug cake

Bereiding choco mug cake

  1. Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, want hierin maak je uiteindelijk de cake).
  2. Voeg het ei, de havermout en de honing toe.
  3. Klop alles tot een glad beslag. Roer tot slot het cacao poeder en de goji bessen er door.
  4. Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Of 12-15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
  5. Draai de mok om op een bord en je cakeje staat. Ik vind het lekker om er wat soja- of Griekse yoghurt en fruit bij te eten. choco mug cake mix

Eet smakelijk!

choco mug cake met aardbeien en yoghurt

Je kunt de superfoods uit dit recept online kopen bij het Superfood Centre, bijvoorbeeld heel easy via onderstaande shoplet.

Geef een reactie

65 reacties

  1. Maal je de havermout eigenlijk van te voren? Hij staat bij mij nu in de oven, maar bedacht me in eens dat t geen “meel” is maar vlokken… ?

  2. Mjum, dat ga ik een keer maken! Maar waarom rauwe cacao? Als je rauwe cacao verhit is het toch niet meer rauw en gaan de anti oxidanten er uit, dan kun je toch net zo goed gebrande cacao gebruiken..

  3. wow, wat heerlijk. heb het zonder goji bessen gedaan, maar met wat stukjes walnoot. WOW, echt een super traktatie. Prima recept ook voor bij de koffie als je onverwachts bezoek krijgt. in 2 minuten klaar in de magnetron!

  4. Net deze choco mugcake gemaakt in de oven (15 min 200C) met hazelnoten en cranberries. Helaas kon ik de mugcake niet netjes omdraaien op een bordje.
    De mugcake was echt heerlijk :D, maar zag er niet zo mooi uit op mijn bord.
    Hoe kan ik de mugcake zo mooi omdraaien zoals bij jouw op de foto?

    1. Bij mij (wel in de magnetron) liet hij in 1x los, maar je zou kunnen proberen een wat breder schaaltje te gebruiken ipv een mok of het schaaltje/mok van tevoren een beetje in te vetten met bv kokosolie

  5. Heb nog een tip voor de liefhebber. Door een telefoontje was mijn mugcake koud geworden, en een beetje droog. Ik heb er plakken van gesneden en in een beetje kokosolie gebakken.
    Heerlijk met Griekse yoghurt en wat acaciahoning! Vanaf nu ga ik dit vaker doen!

  6. als hij vochtig is moet je nog 30 sec langer doen was bij mij ook! dan is hij perfect!! wat ook lekker is met stukje 70% pure choco erop dat smelt dan weg echt heerlijk als aanvulling erbovenop 😀

  7. Hey.. Hmmm, echt heerlijk van gesmuld! Ben nu 3 wk bezig om zo gezond mogelijk te eten. En dat bevalt me goed! Op naar het volgend recept..:-))

  8. 100gr havermout met 30gr choco proteine poeder en 250ml sojamelk en goed roeren en dat 5min op 800watt. ook een heerlijke cake

  9. Erg lekker! Ik vond het eerst een beetje gek idee, een cakeje in de magnetron, maar het is geslaagd! Mijne is wel wat vochtig, vooral in het midden. Klopt dat en is dat erg?