Raw gingerbread koekjes

Sinterklaas is alweer verleden tijd en de kerstbomen worden massaal opgetuigd. Ligt het aan mij of lijkt het of het elk jaar sneller gaat? Dat neemt natuurlijk niet weg dat kerst de gezelligste en sfeervolste tijd van het jaar is. En als er iets kerst schreeuwt, dan zijn het wel gingerbread koekjes! Kerstkoekjes bakken vond ik als kind altijd een feest. Het deeg was zo gemaakt, maar met het uitsteken van de vormpjes was je wel even bezig! En weer kneden, uitrollen en vormpjes drukken. Uren zoet waren m’n zusje en ik er mee! Deze raw gingerbread koekjes zijn een healthy versie van de normale gingerbread koekjes. En je hoeft er niet eens de oven voor aan te zetten! Wel lekker vormpjes uitdrukken natuurlijk, wat dat was altijd het leukste.

kerst gingerbread cookies

Ingrediënten raw gingerbread koekjes

Voor circa 12 stuks

  • 40 gram amandelmeel
  • 40 gram havermout
  • 5 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanille poeder
  • 1/2 tl gember poeder
  • 200 gram dadels (ontpit)

Bereiding raw gingerbread koekjes

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de dadels, in de keukenmachine en blend dit tot een consistent meel.
  2. Voeg de dadels toe en laat de keukenmachine net zo lang draaien tot er een deeg ontstaat. Is het een beetje te droog? Voeg wat amandelmelk of water toe en mix het weer even.
  3. Laat het deeg een kwartiertje in de koelkast rusten.
  4. Now for the fun part! Bestrooi een glad oppervlak met wat meel zodat het deeg niet vast plakt. Rol het deeg uit met een deegroller en steek er vormpjes van. Maak zo al het deeg op.
  5. Bestrooi de koekjes met wat (amandel)meel alsof het sneeuw is!

Bewaar ze in de koelkast.

Veel plezier en enjoy!

kerst gingerbread cookies

Heb jij recepten die je als kind altijd met kerst altijd maakte? Let me know in de comments! Ik ben benieuwd!

xxx

Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

7 reacties