Rainbow salade met granaatappel en honingdressing

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een salade is altijd een goed idee als je wat op je gewicht wil letten. Over het algemeen bevatten salades weinig koolhydraten en vetten. Al heb je koolhydraten (en vetten) echt wel nodig hoor. Ook als je wilt afvallen. Dus ban deze twee macro’s (macro nutriënten) alsjeblieft niet uit! Ik ben niet van de carb police... De koolhydraten uit groenten zijn in elk geval goede koolhydraten. Zoals diëtiste Anouk in de kickoff blog van #byebyebelly vertelde, moeten we opletten op onze koolhydraatinname, maar juist wel lekker veel groente en fruit eten. Dit bevat immers veel vezels, vitamines en mineralen en andere voedingstoffen en dát willen we nou juist wel binnenkrijgen. Vezels zorgen voor een meer verzadigd gevoel en voor een goede stoelgang. Deze salade met granaatappel zit rammetje vol groentes. Dus vandaar dat ik dit fijne receptje graag even ‘leen’ van Livingthegreenlife.nl.

Ingrediënten salade met granaatappel

Voor circa 3 a 4 personen

  • 3 gekleurde paprika’s (rood, geel en groen voor het rainbow effect)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (in stukjes gegrild/gewokt)
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • Bakje granaatappelpitjes
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels honing (agave- of rijstsiroop voor veganisten)
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje (Himalaya) zout
  • 1 eetlepel azijn
  • Munt – optioneel

Bereiding salade met granaatappel

  1. Snij de paprika’s, courgette, tomaten en de rode ui in kleine stukjes en meng alles door elkaar in een grote kom. Voeg de gegrilde (en afgekoelde) aubergine er aan toe.
  2. Pers de knoflook en roer ook deze erdoorheen.
  3. In een apart bakje meng je de olijfolie samen met de honing, het zout en azijn. Schep dit door de salade.
  4. Maak de salade af door er granaatappelpitjes en wat verse munt over te verdelen.

Genieten maar! salade met granaatappel

Tip: maak extra veel van deze salade met granaatappel zodat je de volgende dag ook gelijk een gezonde lunch hebt. Easy does it…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

  1. Aubergines bevatten bevatten kleine hoeveelheden stoffen die giftig zijn en die geneutraliseerd worden door ze te koken.
    Aardappelen en peulvruchten moet je ook niet rauw eten.

  2. Ik heb ook altijd geleerd aubergine niet rauw te eten, die zou ik dus even lekker grillen. Courgette is rauw wel heel lekker. Leuk en lekker recept verder dus die gaat op het to do lijste!

  3. Mooie salade, ziet er vrolijk uit! Maar dit artikel trok toch wel even mijn aandacht in mijn bloglovin’ feed toen ik las: Over het algemeen bevatten salades weinig koolhydraten en vetten.
    …Ja, misschien als je een salade maakt van enkel bonen, en met een dressing zonder olie. Groenten en fruit zijn haast enkel koolhydraten, zoals je later zelf ook al zegt (ik heb trouwens geen enkel probleem met koolhydraten, zolang je maar whole foods eet). En veel mensen gooien een shitload aan olie over hun salade, met het idee gezond bezig te zijn. Ik zou dus zeggen dat salades juist véél koolhydraten en vetten bevatten 🙂

  4. De aubergine en courgette rauw? Klinkt niet heel aantrekkelijk. Vooral de aubergine zal heel snel verkleuren. Misschien even bakken?