Pasta met aubergine en geitenkaas

Diner, Recepten  /   - 

Eén van mijn favoriete groentes gecombineerd met mijn nieuwe ‘verslaving’ geitenkaas en dit alles in de overheerlijke vorm van pasta… maak me gek 😉 Bijzonder eigenlijk dat je smaak zo kan veranderen. Tot zo’n twee jaar geleden wilde ik niets van geitenkaas weten, maar tegenwoordig is het niet aan te slepen. Zo blijkt maar weer dat je alles kunt leren eten…

Ik gebruik voor dit vegetarische recept zachte geitenkaas (van de Lidl) die ik verdeel over de pasta en de groentes. Omdat dit natuurlijk warm uit de pan komt, smelt de geitenkaas volledig door de pasta, wat een heerlijk creamy effect heeft. Gegarandeerd binnen 15 minuten op tafel!

Ingrediënten pasta met aubergine en geitenkaas

Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 klein (rood) uitje
  • 120 gram volkoren spelt pasta
  • 50 gram geitenkaas (zacht)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompiten.
  • Kokosolie
  • Peper & zout
  • Rucola

Bereiding pasta met aubergine en geitenkaas

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en snipper de ui. Verhit in een wok wat kokosolie en fruit hierin de ui en de knoflook (geperst). Voeg vervolgens de aubergine toe en bak zo’n 5 minuten tot het gaar is.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een koekenpan.
  4. Schep de pasta op een bord en verdeel hierover de groentes. Verdeel nu de geitenkaas en de pijnboompitten over de borden en breng op smaak met zout en peper. Tot slot nog wat rucola op het bord en that’s it!

Geniet van je heerlijke pasta met aubergine en geitenkaas! pasta met aubergine en geitenkaas

Leuk als je mij in de comments laat weten wat je van de pasta vindt! Andere heerlijke pasta tips zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Liefs Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties

  1. Ook aubergine én courgette is lekker. Die kan je ook in de over bereiden. Zo hou ik een gaspit vrij, want de rest van de familie heeft liever tomatensaus! 😉

    1. Oeps dat ging even fout :p. Anyways, dit recept is echt mijn lievelingseten tegenwoordig!! Te lekker, thanks for sharing. Je recepten zijn altijd om te smullen dus ga zo door!

  2. Hmmm net klaar gemaakt!! Hoe je met een paar eenvoudige ingrediënten iets superlekker kan klaarmaken 🙂 bedankt voor alle lekkere en gezonde eet ideetjes!

  3. Pasta, mmm…

    Deze ga ik van de week proberen, klinkt goed.

    Een aantal van mijn lievelingspastagerechten zijn:
    – Pasta met verschillende soorten paddestoelen en rucola
    – Pasta met zalm en spinazie
    – Pasta met gambas, prei en doperwten
    – Pasta met tomaatjes uit de oven, pijnboompitjes en basilicum

    Ook kleine stukjes brocolli door de pasta is lekker of met ‘broccolipesto’.

  4. Ook hier thuis is aubergine favoriet; de heerlijke bijzondere structuur vind ik heerlijk. En geitenkaas is er erg lekker bij, maar op de een of andere manier heb ik het nog nooit met pasta geprobeerd! Snel doen dus! Dankjewel!

    groetjes, Nathalie

  5. Hier nog een geitenkaaslover! Heerlijk trouwens omwikkeld met bacon/spel/rauwe ham en dan bakken in de pan. hmmm! Dit recept klinkt super lekker! Alleen zou ik de aubergine vervangen door courgette 😉

    1. Courgette is er inderaad ook heerlijk bij. Ik twijfelde of ik voor courgette of aubergine zou gaan, maar voor de variatie werd het eens aubergine 🙂