Eén van mijn favoriete groentes gecombineerd met mijn nieuwe ‘verslaving’ geitenkaas en dit alles in de overheerlijke vorm van pasta… maak me gek 😉 Bijzonder eigenlijk dat je smaak zo kan veranderen. Tot zo’n twee jaar geleden wilde ik niets van geitenkaas weten, maar tegenwoordig is het niet aan te slepen. Zo blijkt maar weer dat je alles kunt leren eten…
Ik gebruik voor dit vegetarische recept zachte geitenkaas (van de Lidl) die ik verdeel over de pasta en de groentes. Omdat dit natuurlijk warm uit de pan komt, smelt de geitenkaas volledig door de pasta, wat een heerlijk creamy effect heeft. Gegarandeerd binnen 15 minuten op tafel!
Ingrediënten pasta met aubergine en geitenkaas
Voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 klein (rood) uitje
- 120 gram volkoren spelt pasta
- 50 gram geitenkaas (zacht)
- 1 teentje knoflook
- 2 el pijnboompiten.
- Kokosolie
- Peper & zout
- Rucola
Bereiding pasta met aubergine en geitenkaas
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aubergine in blokjes en snipper de ui. Verhit in een wok wat kokosolie en fruit hierin de ui en de knoflook (geperst). Voeg vervolgens de aubergine toe en bak zo’n 5 minuten tot het gaar is.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een koekenpan.
- Schep de pasta op een bord en verdeel hierover de groentes. Verdeel nu de geitenkaas en de pijnboompitten over de borden en breng op smaak met zout en peper. Tot slot nog wat rucola op het bord en that’s it!
Geniet van je heerlijke pasta met aubergine en geitenkaas!
Leuk als je mij in de comments laat weten wat je van de pasta vindt! Andere heerlijke pasta tips zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Liefs Daisy
Heerlijk en lekker snel klaar!
ik heb ook een roze tomaat en verse oregano toegevoegd. Heerlijk!
Onwijs lekker! Zojuist geprobeerd en ga het zeker vaker maken! Heb geitenkaas met honing gebruikt, ook zeker een aanrader.
Ook aubergine én courgette is lekker. Die kan je ook in de over bereiden. Zo hou ik een gaspit vrij, want de rest van de familie heeft liever tomatensaus! 😉
Haha, dit rece
Oeps dat ging even fout :p. Anyways, dit recept is echt mijn lievelingseten tegenwoordig!! Te lekker, thanks for sharing. Je recepten zijn altijd om te smullen dus ga zo door!
Yeah 🙂
Wij probeerden hem gisteren en ik vond het superlekker,…deze wordt ten huize Sex and the city nog een keertje op tafel getoverd!!
hahaha leuk!
Hmmm net klaar gemaakt!! Hoe je met een paar eenvoudige ingrediënten iets superlekker kan klaarmaken 🙂 bedankt voor alle lekkere en gezonde eet ideetjes!
Pasta, mmm…
Deze ga ik van de week proberen, klinkt goed.
Een aantal van mijn lievelingspastagerechten zijn:
– Pasta met verschillende soorten paddestoelen en rucola
– Pasta met zalm en spinazie
– Pasta met gambas, prei en doperwten
– Pasta met tomaatjes uit de oven, pijnboompitjes en basilicum
Ook kleine stukjes brocolli door de pasta is lekker of met ‘broccolipesto’.
Sounds good! thanks for sharing 🙂
Ook hier thuis is aubergine favoriet; de heerlijke bijzondere structuur vind ik heerlijk. En geitenkaas is er erg lekker bij, maar op de een of andere manier heb ik het nog nooit met pasta geprobeerd! Snel doen dus! Dankjewel!
groetjes, Nathalie
Heb t vanavond gegeten..was zeker lekker! Ik zou er alleen volgende keer iets van een frisse salade naast doen. Dat miste ik een beetje.
Ben ook pas sinds kort geitenkaasfan, maar heerlijk! ☺️
Vraagje, waar koop je de volkoren spelt pasta?
Hoi Milou, bij Ekoplaza hebben ze veel verschillende soort spelt pasta. groetjes!
Lekker! Ik eet vaak salades met aubergine (geroosterd) feta en nootjes. Dus dit zal ook wel een heerlijke combi zijn 🙂
Geroosterde feta wil ik ook echt eens proberen! Die ga ik onthouden 😉
Hier nog een geitenkaaslover! Heerlijk trouwens omwikkeld met bacon/spel/rauwe ham en dan bakken in de pan. hmmm! Dit recept klinkt super lekker! Alleen zou ik de aubergine vervangen door courgette 😉
Courgette is er inderaad ook heerlijk bij. Ik twijfelde of ik voor courgette of aubergine zou gaan, maar voor de variatie werd het eens aubergine 🙂
Lijkt me heerlijk! Ik weet wel wat ik vanavond ga eten.