Matcha pancakes met banaan en kokosvlokken

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

I love pancakes. Wie niet!? De gezonde versie dan, he! Je kunt er alle kanten mee op en ze vormen een goede basis voor je dag. Whats not to love?  Pannenkoeken kunnen eigenlijk altijd. Ik ging daarom weer aan de slag om een goede variatie te maken! Aardig gelukt al zeg ik het zelf! Ik ging deze keer voor matcha pancakes. Mat- wattes?  Matcha! Matcha poeder is gemaakt van Japanse groene thee. Matcha is super gezond, wordt gezien als een echte detox voor je lichaam, is hoog in antioxidanten en smaakt nog lekker ook! Je kunt het voor veel verschillende recepten gebruiken: van smoothies tot ‘vanille iced lattes’ (die dronk ik in Kopenhagen. MEGA lekker!). En in pannenkoeken! Ik gebruikte de matcha van het merk Superfoodies. Ik leerde dit vrolijke merk (check de verpakkingen maar eens!) kennen op een ontbijtje van Fashionchick waar ik laatst was. Het assortiment van Superfoodies bestaat uit 100% organic, raw en vegan producten met hoge voedingswaarden, genaamd superfoods. Daarnaast heeft het merk ook veel gezonde kant-en klare (vegan!) ontbijtproducten, vrij van geraffineerde suikers en chemische toevoegingen. En matcha! Echt een merkje voor I Love Health dus!

Al overtuigd? Zo maak je deze heerlijke pancakes!

Ingrediënten matcha pancakes

Voor circa 15 matcha pancakes (2 personen)

  • 70 gram havermout
  • 2 kleine bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 2 a 3 tl matcha poeder van Superfoodies
  • 1 tl vanille exctract (optioneel)

Voor de toppings, optioneel

  • Extra banaan of ander fruit
  • Kokosrasp van Superfoodies
  • (Kokos)yoghurt of kwark
  • Honing/agave siroop

Ik ging zelf voor banaan + kokosrasp! Vriendlief wilde er ook nog wat honing over. matcha pannenkoeken, superfoodies

Bereiding Macha pancakes

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel. Zet dit apart.
  2. Doe alle natte ingrediënten (m.u.v. de olie) in de blander en meng goed.
  3. Voeg nu alle droge ingrediënten toe, incl. het havermoutmeel. Meng dit weer goed tot een egaal beslag. Je kan het mengen ook met een mixer of garde doen.
  4. Is het beslag te dik? Voeg melk of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en maak kleine rondjes van het beslag in de pan van circa 2 eetlepels per pannenkoek.
  6. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Zet het vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  7. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.
  8. Garneer vervolgens met je toppings naar keuze.

matcha pannenkoeken, superfoodies matcha pannenkoeken, superfoodies, matcha pancakes!

Eet smakelijk!

Wat gebruik jij het liefst als topping op je pannenkoeken? En ken je matcha al? Wat maak jij ermee? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

5 reacties

  1. Pingback: 2019