Vega bulgur bowl met courgette en groenteballetjes

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een gevalletje van de koelkast leegmaken (want: weggooien is zonde!) die extreem goed uitpakte in dit heerlijke recept. Op Instagram Stories vroeg ik of jullie het recept wilden, en het antwoord luidde massaal: JA. Dus hier komt ‘ie!

Ingredienten vega bulgur bowl

Voor 2 personen

  • 150 gram ongekookte bulgur
  • 1 courgette
  • 1 bakje groenteballetjes (bijv. van Vivera)
  • 2 handjes verse spinazie
  • circa 10 cherry tomaatjes
  • 50 gram hummus
  • halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • paar takjes verse munt
  • klein stukje feta of geitenkaas (balletjes)
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding vega bulgur bowl

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen de dressing voor de bulgur: rasp van een halve citroen, 2 el olijfolie en 50 gram hummus.
  3. Laat de bulgur afkoelen en meng goed met de dressing.
  4. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Verhit olijfolie in een wok en bak vervolgens de courgette bruin.
  5. Bak hierna de groenteballetjes in zo’n 5 minuten gaar.
  6. Halveer de tomaatjes en snijd de spinazie fijn. Verdeel dit over de bulgur.
  7. Doe dit ook met de groenteballetjes, courgette, geitenkaas en verdeel er tot slot wat fijn gesneden munt over. Breng evt. op smaak met wat peper en zout.

Lekker met partjes citroen als extra frisse dressing. Of serveer er nog wat hummus bij. vega bulgur bowl met groenteballetjes

>>Meer recepten met bulgur vind je hier>>

Enjoy!

Liefs

Daisy

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie