Broodje hummus en kiemen -vegan

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Wie zegt dat je geen voedzame lunch mee naar je werk kan nemen heeft het goed mis. En het kan heus wel spannender dan een broodje pindakaas of worst. Wat dacht je van een broodje hummus en kiemen? Je maakt de hummus idealiter zelf, want dat weet je precies wat er in gaat. In deze blog deel ik het recept van hummus met zongedroogde tomaten. En het recept voor het hele broodje. Op vrijwel al mijn broodjes doe ik ook een pluk kiemen. Dat maakt ‘m nog lekkerder en geeft er nog een flinke gezonde touch aan dankzij alle vitamines en mineralen die kiemen bevatten.

Eerst het broodjes-recept. En daaronder het recept voor de hummus!

Ingrediënten broodje hummus en kiemen

  • 2 stevige boterhammen, volkoren
  • Hummus –> zie recept onderaan deze blog
  • Handje verse spinazie
  • Een paar plakjes van een stevige tomaat (bijv. een vleestomaat)
  • Handje geraspte wortel
  • Een pluk kiemen
  • 2 zongedroogde tomaten

Bereiding broodje hummus en kiemen

  1. Smeer op allebei de boterhammen een laagje hummus.
  2. Leg op één boterham eerst een paar zongedroogde tomaten, dan een laagje spinazie, vervolgens een paar plakjes tomaten, dan een klein handje geraspte wortel en als laatste een handje kiemen. Er ontstaat dan een toren van groenten.
  3. Leg nu de andere boterham op de toren. Je broodje hummus en kiemen is dan klaar.

Enjoy!

hummus met zongedroogde tomaten en kiemen

Ingrediënten hummus met zongedroogde tomaten en kiemen

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • een handje prei kiemen
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 50 ml water
  • Een snufje zout

Bereiding hummus met zongedroogde tomaten en kiemen

  • Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, kiemen en zongedroogde tomaten in een keukenmachine.
  • Pers de citroen. Voeg het citroensap samen met 50 ml water toe.
  • Zet de keukenmachine aan, en maal goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Mocht de hummus niet mooi glad worden, kun je nog wat extra water toevoegen. Je kunt dat het beste beetje bij beetje doen, zodat het niet te dun wordt.
  • Voeg als laatste een goede scheut olijfolie en een beetje  zout toe.

De hummus kun je prima een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Broodje hummus en kiemen
Broodje hummus en kiemen

Geniet ervan!

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Je vindt op I Love Health nog veel meer recepten met kiemen.

Liefs,

Suzie & Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties