Kikkererwten curry met mango en spinazie

Diner, Recepten  /   - 

O wat een heerlijke kikkererwten curry met mango! Dankjewel Sanne van Livingthegreenlife voor dit fijne receptje! Als echte Hollandse chick ben ik opgevoed met hooguit peper en zout om je eten mee te kruiden. Dat is bij deze curry wel anders. Al die kruiden zorgen voor een lekkere spicy maaltijd. Ik krijg er nu al honger van!

Ingrediënten kikkererwten curry

voor 4 personen

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 middelgrote (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel curry pasta
  • 1 rijpe mango
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels kurkuma poeder
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 2 grote handen verse spinazie
  • Verse koriander
  • Rijst voor 4 personen

Bereiding kikkererwten curry

  1. Verwarm in een grote pan de eetlepel kokosolie en snijd intussen de ui en de knoflook in kleine stukjes.
  2. Wanneer de kokosolie vloeibaar is doe je de stukjes ui, knoflook en kurkuma poeder in de pan en fruit je deze ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg daarna de curry pasta toe en roer dit goed door elkaar.
  4. Snijd ondertussen de komkommer (vruchtvlees eerst eruit halen!!) en mango in kleine stukjes.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en doe deze samen met de tomatenblokjes, curry poeder en de kokosmelk bij de andere ingrediënten in de pan.
  6. Zet het vuur laag en laat dit samen zo’n tien minuten pruttelen.
  7. Kook in de tussentijd de rijst naar instructies op het pak.
  8. Voeg na tien minuten de stukjes mango, verse spinazie en komkommer erbij, roer nog een keer goed door elkaar.
  9. Serveer met rijst en wat verse koriander

kikkererwten curry

Geniet!
Xx Tessa

Maak jij wel eens curry’s? Wat is jouw favoriete mix? Deel het vooral in de comments onder deze blog. Kunnen we elkaar lekker inspireren! Ook leuk als je ons laat weten wat je van dit recept vond als je ‘m maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties