Voor een lekker kerstgerecht hoef je echt geen uren in de keuken te staan. Dat bewijst dit receptje uit het I Love Health boek: zalm met gegrilde asperges. De asperges maken het gerecht nog feestelijker! Een heerlijk gerecht dat je binnen een handomdraai op tafel hebt staan! Want wie wil er nu uren in de keuken staan als de gasten al aan tafel zitten? Nee, toch? Precies!
Ingrediënten zalm met gegrilde asperges
Voor twee personen
- Twee moten zalm
- 1 eetlepel peterselie
- 300 g (groene) asperges
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 tl chili-flakes
- 2 el amandelschaafsel (optioneel)
- Peper en zout
Bereiding zalm met gegrilde asperges
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de zalmmoten in de ovenschaal en verdeel de peterselie erover.
- Zet in de oven voor circa 15 miunten.
- Snijd de onderkant van de asperges. Doe ze in een schaal en meng met de olijfolie, fijngesneden of gepeste knoflook en de chili-flakes.
- Verwarm ondertussen een grillpan en gril de asperges gedurende 5 tot 8 minuten tot ze beetgaar zijn. Keer regelmatig om.
- Als je amandelschaafsel gebruikt, voeg dit dan 1 minuut voordat de asperges klaar zijn toe, zodat ze licht keuren.
- Serveer de zalm met de asperges en verdeel tot slot het amandelschaafsel erover.
Eet smakelijk!
Liefs Daisy en Mirte
Dit ziet er super lekker uit, ik kan geen genoeg krijgen van zalm! Malou x
Ja lekker he?!
Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van peterselie, maar wel heel erg van zalm uit de oven! Zo simpel, maar ook zo goed voor je 😉 Lekker recept! Liefs, Merel