Kerstgerecht: Zalm met gegrilde asperges

Diner, Recepten  /   - 

Voor een lekker kerstgerecht hoef je echt geen uren in de keuken te staan. Dat bewijst dit receptje uit het I Love Health boek: zalm met gegrilde asperges. De asperges maken het gerecht nog feestelijker! Een heerlijk gerecht dat je binnen een handomdraai op tafel hebt staan! Want wie wil er nu uren in de keuken staan als de gasten al aan tafel zitten? Nee, toch? Precies!

Ingrediënten zalm met gegrilde asperges

Voor twee personen

  • Twee moten zalm
  • 1 eetlepel peterselie
  • 300 g (groene) asperges
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chili-flakes
  • 2 el amandelschaafsel (optioneel)
  • Peper en zout

Bereiding zalm met gegrilde asperges

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de zalmmoten in de ovenschaal en verdeel de peterselie erover.
  3. Zet in de oven voor circa 15 miunten.
  4. Snijd de onderkant van de asperges. Doe ze in  een schaal en meng met de olijfolie, fijngesneden of gepeste knoflook en de chili-flakes.
  5. Verwarm ondertussen een grillpan en gril de asperges gedurende 5 tot 8 minuten tot ze beetgaar zijn. Keer regelmatig om.
  6. Als je amandelschaafsel gebruikt, voeg dit dan 1 minuut voordat de asperges klaar zijn toe, zodat ze licht keuren.
  7. Serveer de zalm met de asperges en verdeel tot slot het amandelschaafsel erover.

zalm met asperges, i love health boek, Zalm met gegrilde asperges Eet smakelijk!

Liefs Daisy en Mirte

BewarenBewaren

Geef een reactie

3 reacties