Homemade crispy Granola

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Om je een lange zoektocht door de supermarkt naar suikervrije* ontbijtgranen te besparen, deel ik graag dit recept van vegan blog Livingthegreenlife.nl met je: crispy granola. Variëren met ingrediënten kan gemakkelijk. Ander soort noten in huis? Kan ook! Quinoa i.p.v. boekweit korrels? Ook een optie. Je maakt heel simpel je eigen crispy granola.

*vrij van toegevoegde geraffineerde suikers

Ingrediënten crispy granola

Voor een flinke pot vol granola:

  • 350 gram havermout vlokken
  • 80 ml dadelsiroop**
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 50 gram amandelen (in kleine stukjes gesneden)
  • 50 gram walnoten (in kleine stukjes gesneden)
  • 50 gram boekweit korrels
  • 1 eetlepel kaneel

**Je kunt ook honing gebruiken als niet vegan optie.

Bereiding crispy granola

  • Verwarm je oven voor op 150 graden.
  • Smelt in een pan de kokosolie, voeg hierna de dadelsiroop en kaneel toe en meng goed.
  • Doe de havermout, amandelen, boekweit korrels en walnoten in een grote bak en meng goed.
  • Giet hierna de kokosolie en dadelsiroop overheen.
  • Kneed met je handen alles door elkaar, schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven.
  • Laat de granola zo’n half uur in de oven staan en hussel halverwege nog eens goed door elkaar. Let op: elke oven is anders, dus houd het ook goed in de gaten zodat je geen verbrande granola hebt.
  • Serveer met wat (plantaardige) yoghurt, kwark of eet het ‘gewoon los’ met wat bosbessen of ander fruit.

Enjoy! crispy granola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Heerlijk recept.
    Tip: in plaats van het snijden van de noten, doe ik ze in een boterhamzakje en sla ik er met een hamer op.
    Gaat veel sneller en is makkelijker 😉