Heerlijk rijk gevulde havermout!

Ontbijt, Recepten  /   - 

Havermout saai of smaakloos? Echt niet! Je kan er eindeloos mee variëren, en zo veel smaak geven als je zelf wil! Bovendien is het gezonder dan andere granen omdat het veel wateroplosbare vezels en stoffen bevat die onder andere je darmwerking verbeteren. Ook helpt het energiedips en cravings naar suiker na het eten voorkomen. En het is natuurlijk super simpel en snel te maken! Hoe? Dat laat Sanne van vegan blog Living the Green Life met dit lekkere en goedgevulde receptje zien.

Ingrediënten rijk gevulde havermout

  • 50 gram havervlokken
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • handjevol (bevroren) bosbessen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel chocolade schaafsel

Bereiding rijk gevulde havermout

  1. Doe de melk en de havervlokken in een pannetje en breng dit samen, op laag vuur, zachtjes aan de kook. Roer goed door, het zal langzaam havermoutpap worden. Gebruik je amandelmelk, dat wat dikker is dan andere soorten plantaardige melk, is je havermout binnen vijf minuten wel klaar. Met een dunnere melk (rijst of haver) duurt dit wat langer.
  2. Schep je havermoutpap in een bakje en versier met een grote eetlepel pindakaas, de bosbessen, chocolade, kaneel en kokosbloesem suiker. Roer dit goed door elkaar en geniet!

Vind je een van deze ingrediënten niet zo lekker? No worries! Vervang het dan gewoon door ander fruit of andere zaden. Rijk gevulde havermout, Sanne, recept, havermout

Enjoy!

Liefs Sanne

Wat is jouw favoriete havermout recept? Deel het vooral in de comments hieronder! Vinden we leuk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Love havermout, favocombi is momenteel mijn carrot cake oats; wortel amandelmelk havermout kaneel gember banana speculaas eiwit poeder …genieten evt ook nog met een lepeltje amandelpasta erover …heerlijk!

    1. Hé Henrike, klinkt super lekker! Voeg je geraspte wortel toe? Ben benieuwd, grote wortelen lijken mij te hard blijven? Dank je wel !:)

  2. Lekker! Mijn favoriet is havermout met amandelmelk, met banaan, bosbes en framboos en dan vrij veel kruiden. De banaan verwarm ik altijd mee zodat alles lekker warm is. Ik gebruik een kruidenmengsel van piment, gember, kaneel en kurkuma, allemaal van die lekkere verwarmende kruiden. Klein beetje hennepzaad en cacaonibs eroverheen en klaar!