Havermout pannenkoeken // heerlijk & healthy!

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Mag je opscheppen? – is een vraag die ik mij stelde voordat ik deze blog ging schrijven. Euhm… dat is niet heel chique natuurlijk. Maar als je zulke goddelijke havermout pannenkoeken hebt weten te maken als deze rakkers, dan mag je een uitzondering maken schijnt. Dus bij deze!

De pannenkoekjes van havermout zijn namelijk echt verrassend lekker! Voor een luie zondagochtend… voor een vrije woensdagmiddag met de kids, of voor welk moment dan ook waarop je jezelf wilt verwennen.

Moeilijk is het recept niet. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en ei. Daarmee zou je ze al kunnen maken. Maar met onderstaande ingrediënten maak je ze nóg lekkerder. Oke, genoeg op geschept. Pak alle ingrediënten bij elkaar, zet een pan op het vuur, geeft het een paar minuten en smullen maar!

Ingrediënten havermout pannenkoeken

Voor 5 stuks

  • 35 gram havermout meel (vermaal je normale havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje (plantaardige) melk – zoals amandel-, soja- of havermelk.
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie/roomboter)

Ingrediënten fruitsaus

  • 100 gram diepvries fruit (Bijv. Doosjevol Zomerfruit van de AH)
  • 2 el citroensap (tip, gebruik deze citrushandpers, ik zweer hierbij!)

Extra

  • 1 el honing, maple syrup, agave siroop als topping

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel. Dit kan eventueel ook met de staafmixer.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Bereiding fruitsaus

Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje zachtjes op laag vuur. Voeg wat citroensap toe en roer het fruit voorzichtig tot een soort saus. Laat wel wat fruit heel. Schep dit met een lepel over je stapel havermout pannenkoeken.

havermout pannenkoeken recept Enjoy!!

TIP: Ook lekker voor het ontbijt met havermout, deze immens lekkere havermout ontbijtkoek!

En? Hoe vond je de havermout pannenkoeken? Ik ben heel benieuwd of jij ze ook zo lekker vond! Of als je een verbeterpunt hebt, hoor ik het natuurlijk ook graag. Dus laat vooral een berichtje hieronder in de comments achter!

xxx Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

319 reacties

  1. Ik heb twee eieren gebruikt en ze op hoog vuur gebakken ( net zoals bij echte pannenkoeken), dit werkte prima! Let wel op, branden snel aan.

  2. Heerlijk! Vanmiddag gebakken en wat achtergehouden voor manlief. Ik ben nu gelijk weer een portie aan het maken!
    Ik heb honing en amandelmelk in de mix gebruikt.

  3. HEERLIJK!
    Bedankt voor het recept! Ik heb ze zojuist gemaakt met honing eroverheen, gebakken banaan en ontbijtspek erbij.
    Oh en Aleyna, ik doe er een beetje water bij i.p.v. melk.

  4. Super lekker, ook met een beetje spinazie erdoor worden ze heerlijk. Beetje Griekse Yoghurt erop, ahornsiroop, en blauwe bessen. Lijkt wel een toetje. M’n kinderen vragen er om!

  5. heerlijk gegeten vanmorgen. Wel op laag vuur, ging wat moeilijk, ik kook namelijk elektrisch, Maar de ingrediënten waren perfect. Nogmaals Heerlijk

  6. Ik zou graag weten hoeveel koolhydraten etcetera. Dit bevat.. weet iemand dit bij benadering? .. is natuurlijk ook afhankelijk hoeveel gram je maakt.

  7. Wat een gedoe! Keurig het recept gevolgd, maar ik kreeg geen vaste pannenkoekjes. Toen nog maar een ei erbij. Dat ging iets beter, maar je hebt wel veel geduld nodig (lang laten garen op laag vuur) en omdraaien bleef een crime. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar.

  8. Geen blender oid in huis, maar met havervlokken ipv meel ging het ook! Wat langer zachtjes bakken dan.
    Had nog over van ontbijt, met de lunch koud waren ze ook lekker!