Gezonde snack: geroosterde kikkererwten

Kikkererwten kun je op allerlei manieren bereiden, maar wist je dat je er ook een gezonde snack van kunt maken? Als je ze roostert in de oven, worden ze lekker crunchy en lijken ze een beetje op borrelnootjes. Lekker! Maar dan wel in een zeer verantwoorde versie: vol ijzer, vitamine B en eiwitten. De bereiding is ook super easy, dus dat mag geen excuus zijn om de keuken niet in te duiken!

Ingrediënten voor deze gezonde snack:

Voor 1 bakje

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.
  • Voeg de olijfolie en de specerijen toe en mix het door elkaar.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
  • Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.
  • Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Bovenstaande hoeveelheden zijn voor één bakje kikkererwten, maar je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen en gelijk een voorraad maken. Je bewaart de geroosterde kikkererwten in een afgesloten plastic bakje of glazen pot. Gezonde snack: geroosterde kikkererwten

Dit gezonde snack recept voor geroosterde kikkererwten vond ik op food blog UitPaulinesKeuken.

Ken jij ook nog lekkere receptjes voor gezonde snacks!? Deel ze dan vooral in de comments! En als je deze gezonde snack zelf hebt gemaakt, mag er natuurlijk ook altijd een berichtje met foto op de Facebook van I Love Health. Vind ik leuk!

Geef een reactie

17 reacties

  1. Kikkererwten uit blik zie ik staan, neem ik aan dat het vochtige kikkererwten zijn.
    Ik heb droge kikkererwten gekocht bij groene passage in Rotterdam. Kan ik deze ook gebruiken voor deze borrel snack? Zoja, moet ik ze ook eerst laten weken of iets?
    Liefs J.

    1. Het gaat inderdaad om kikkererwten met vocht uit een blik of pot. Als je droge/hard kikkererwten hebt gekocht, moet je ze eerst bereiden. Vermoedelijk eerst weken en daarna koken. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker! Maar ze moeten in elk geval wel ‘gaar’ zijn voordat je ze gaat roosteren. Succes!

  2. Ik heb ze net gemaakt met paprikapoeder pikant, ze zijn echt heerlijk! De volgende keer maak ik ook de kerrie variant, dat klinkt ook superlekker!

  3. Lekker! Ik heb de erwten met milde kerrie gekruid. Ik had de oven misschien iets heter moeten zetten, want ze zijn niet heel knapperig geworden, maar het is wel een prima alternatief voor borrelnootjes. Volgende keer neem ik pittige kerrie.

    1. Ja ze zijn ook heerlijk! Ik ga van de week ook (weer) een portie maken. Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoe lang je ze kunt bewaren, maar een weekje moet wel lukken. Maar believe me, ze zijn zo lekker dat ze toch zo op zijn! 😉