Garnalen cocktail met avocado

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een garnalen cocktail ouderwets? Nee joh! In deze combinatie is ‘ie hartstikke lekker en waanzinnig gezond, want boordevol goede vetten. Ik ben dol op de combinatie van avocado en garnalen. Yumm!

Het recept ‘pikte’ ik van Foodness.nl. Want al het goede en lekkere in het leven, moet gedeeld worden toch!?

In het recept wordt mayonaise gebruikt. Bij AH hebben ze een grote pot van Excellent die suikervrij is, maar beter is het nog om je eigen mayonaise te maken. Hier vind je een receptje voor homemade mayonaise.

Wist je dat avocado ook wel de meest voedzame vrucht (!) ter wereld wordt genoemd? Avocado zit boordevol goede vetten, vezels, vitamine E, foliumzuur, ijzer, vitamine B3 en kalium. Je doet er goed aan dit regelmatig op het menu te zetten. Maar, overdrijf het niet, avocado bevat namelijk wel veel calorieën.

De garnalen cocktail doet het natuurlijk goed als voorgerecht. Maar waarom zou je je zelf er niet mee verwennen tijdens de lunch? Smeer het uit over een rijstwafel of goede zuurdesem (spelt) boterham, en genieten maar.

Ingrediënten garnalen cocktail met avocado

voorgerecht voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 4 el mayonaise
  • 2 takjes munt (alleen de blaadjes)
  • 1 limoen
  • 40 gram fijngehakte bleekselderij
  • 2 tl curry poeder

Bereiding garnalen cocktail met avocado

  1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep een paar kleine lepels vruchtvlees uit de avocado en houd apart, maar laat ook een deel zitten. Dit wordt het ‘bakje’ waarin je de salade gaat serveren.
  2. Meng de munt, het currypoeder en de mayonaise met bijvoorbeeld een staafmixer tot een dikke dressing. Goed roeren met een vork kan ook, als je de munt eerst goed fijn snijdt.
  3. Roer en prak de fijngehakte selderij erdoor, evenals de avocado die je uit de bakjes hebt gelepeld.
  4. Meng er ook de garnalen doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het garnalenmengsel in de bakjes van avocado.
  6. Snijd de limoen in tweeën en pers één helft uit. Besprenkel de avocado’s met het sap. Snijd van de andere helft een paar partjes, die je als garnering bij de avocado’s serveert.

Geniet ervan! avocado garnalen cocktail

Thanks Foodness.nl voor dit fijne receptje!

Laat vooral in de comments weten wat je van deze garnalen cocktail vindt. Altijd leuk om te horen. Net als variaties en andere lekkere en gezonde tips. x Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben alleen niet zo dol op bleekselderij, vervangen door komkommer? En dan gamba’s ipv de hollandse variant. Dat gaat ook vast wel smaken. Ik ga het morgen proberen. Ik volg je nu een tijdje op facebook. Complimenten voor je site!

  2. Aah, ik ga in een paar dagen je hele site door.
    Wat een geweldige recepten! Dit komt ook zeker op mijn to-cook lijstje! Wat ziet dat er verrukkelijk uit!

  3. Die ouderwetse garnalencocktail is inderdaad verleden tijd na dit heerlijke receptje. De combinatie lijkt me ook heerlijk. Het romige van de avocado en frisse van de vulling. JAM!