Eiwitrijke pasta met tomaat & tonijn

Diner, Recepten  /   - 

Voor de fanatieke sporters onder ons, of gewoon voor de vis of pasta liefhebbers natuurlijk: een eiwitrijke pasta met tonijn en ansjovis! Heerlijk in combinatie met de verse tomatensaus en kappertjes. Wij houden er van. Helemaal wanneer we wat meer focussen op het opbouwen van onze spieren, is het een fijne maaltijd!

Voedingswaarde per portie: 

475 kcal
29 g eiwitten
50 g koolhydraten
17 g vet (waarvan 0 g verzadigd)

Ingrediënten eiwitrijke pasta:

(4 personen)

  • 2 blikken tonijn (op waterbasis)
  • 300 g volkoren penne
  • peper en zout naar smaak
  • 4 el kappertjes
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie

Voor de tomatensaus:

  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 4 verse tomaten

Bereiding eiwitrijke pasta:

1.Kook in een pan met ruim kokend water de penne beetgaar.
2. Snijd ondertussen alle ingrediënten voor de tomatensaus en doe alles in de blender of pureer het met de staafmixer tot het een saus wordt.
3. Doe deze saus vervolgens in een koekenpan en voeg de tonijn en kappertjes toe en verwarm. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout.
4. Verhit ondertussen in een ander koekenpan de olijfolie en voeg de ansjovis met een teentje knoflook toe. Verwarm dit 1-2 min tot de ansjovis is ‘gesmolten’.
5. Voeg tot slot het ansjovis prakje toe aan de saus.
6.  Laat de pasta uitlekken en verdeel het over de borden. Schep de saus over de pasta en serveer.

Eet smakelijk! Pasta, tonijn, ansjovis, eiwitten, eiwitrijke pasta

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties