Havermoutkoekjes zijn er in allerlei soorten en maten. En dat is nou het leuke aan deze koekjes, je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze ook heel gemakkelijk te maken. Met weinig ingrediënten, creëer je toch een lekkere, verantwoorde, gezonde en simpele snack. De ene keer maak ik ze met stukjes chocola er in, de andere keer met rozijnen of appel. Dit keer heb ik er walnoten en cranberries aan toegevoegd. Een heerlijke combi, al zeg ik het zelf;)!
–>Ken je deze choco rozijn variant op de havermoutkoekjes al?>>
Ingrediënten havermoutkoekjes met cranberry en walnoot
( 8 koekjes)
- 2 el kokosolie (ik gebruik die van Becel, omdat ‘ie lekker en zacht is)
- 2 eieren
- 150 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram boekweitmeel
- 3 el agavesiroop (of honing)
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 40 gram gehakte walnoten (je kunt natuurlijk ook andere soorten noten nemen)
- 75 gram cranberries
Bereiding havermoutkoekjes met cranberry en walnoot
- Verwarm de over voor op 175 graden.
- Klop de eieren samen met de kokosolie in een kom tot een geheel.
- Voeg vervolgens de andere ingrediënten aan het mengsel toe.
- Maak met natte handen 8 koekjes ( je kan natuurlijk ook meer of minder maken, afhankelijk van de grote).
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede plaat en zet ze in de oven. De koekjes moeten ongveer 15 minuutjes bakken.
De koekjes zijn heel goed te bewaren in een koektrommel. Maar bij mij zijn ze binnen een week meestal wel op;)
Geniet er van!
Liefs Mirte
Wauw, ziet er heerlijk uit ! Ga deze van de week zeker een keer proberen, bedankt voor de inspiratie!
gek op walnoten.. gek op cranberry.. Dus proberen!
Leuk! enjoy!
Deze koekjes ga ik zeker maken! Kunnen boekweitmeel ook door een andere meelsoort vervangen?
Ja hoor dat kan! gewoon beetje proberen wat je lekker vindt!