Vega Banh Mi met zuurkool // Vietnamees broodje

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Banh Mi is een vietnamees broodje dat wordt belegd met vlees, verschillende soorten groente, kruiden en sriracha. Dit is een vega Banh Mi met tempeh en zuurkool. Klinkt als een gekke combi? Juist niet. Vaak wordt een Banh Mi broodje belegd met ingelegde groente, zoals wortel en komkommer. Dit geeft een lekkere, friszure smaak. In plaats van de komkommer en wortel inleggen, hebben we zuurkool toegevoegd. Natuurlijk kun je zoveel variëren als je wilt. Liever wel vlees? Vervang de tempeh dan bijvoorbeeld door kip.

Ingrediënten vega Banh Mi met zuurkool

Dit recept is voor 2 personen

  • Spelt of ander volkoren stokbrood
  • 125 gram tempeh
  • 50 gram zuurkool
  • 1/4 komkommer
  • 10 gram wortel julienne
  • 2 el hummus
  • 1 tl sriracha*
  • Verse koriander

Voor de tempeh marinade 

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen

*Een bekende Thaise ‘hot sauce’

>>Vind hier meer lekkere en gezonde recepten met zuurkool!>>

Bereidingswijze vega Banh Mi met zuurkool

  1. Begin als eerste met de marinade voor de tempeh. Schil de gember en snijd deze fijn. Pers de knoflook. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  2. Snijd de tempeh in reepjes.
  3. Voeg de tempeh daarna toe aan de marinade en schep een aantal keer goed om totdat de marinade goed verdeeld is. Laat dit geheel een kwartiertje staan.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tempeh knapperig op middelhoog vuur.
  5. Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en laat de zuurkool uitlekken.
  6. Meng de hummus in een bakje met de sriracha.
  7. Snijd 2 flinke stukken stokbrood en snijd deze open. Besmeer deze met de hummus.
  8. Verdeel vervolgens de tempeh over de broodjes, daarna verdeel je de wortel, komkommer en zuurkool over de tempeh.
  9. Maak het geheel tot slot af met wat verse koriander.

Mmm.. Alle smaken samen vormen een lekkere combinatie. Je kunt de hummus ook vervangen voor mayonaise.

vega banh mi, tempeh

Heb jij wel eens zelf Bahn Mi gemaakt? En wat deed je er allemaal op? Laat het weten in een reactie.

Wist je trouwens dat zuurkool gefermenteerd is? Fermentatie is het omzetten of afbreken van de grondstof van een product door micro-organismen, beter bekend als probiotica. Dit zijn goede bacteriën, gisten en schimmels. Gezond dus! In deze blog vertellen we er alles over.

Liefs,

Daisy en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie