Courgette boekweit pannenkoeken || recept

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Vreemde combi hè? Courgette en boekweit  in pannenkoekvorm… De wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉 Hoe vreemd het ook mag klinken, hoe goed het mag smaken! Geloof me maar op mijn groene ogen: het is heerlijk! Door de courgette toe te voegen maak je de boekweit pannenkoeken hartiger nog gezonder en meer geschikt voor het avondeten. Smaakt overigens wel heerlijk met zoete siroop als agave of appelstroop.

Het recept is verder niet moeilijk. Komt ie!

Ingrediënten courgette boekweit pannenkoeken

Voor circa 6 stuks (klein)

  • 100 gram rauwe courgette in blokjes
  • 1 ei
  • 70 gram boekweit meel
  • 30 ml plantaardige melk (bijv. soya of havermelk)
  • 1 el agavesiroop (of honing of ahornsiroop)
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Snuf kaneel
  • Kokosolie om in te bakken

courgette boekweit pannenkoeken

Bereiding courgette boekweit pannenkoeken

  1. Vermaal in je keukenmachine tot een dun beslag: courgette blokjes, ei, plantaardige melk en de siroop. Zorg dat je courgette blokjes echt zo fijn mogelijk zijn gemalen.
  2. Voeg nu het boekweit meel en het bakpoeder toe en mix in je keukenmachine tot een homogeen beslag. Als het te dik is, voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
  3. Verwarm de kokosolie in een koekenpan, zorg dat je pan goed heet is. Maak met een lepel kleine rondjes van het beslag in de pan. Het beslag plakt een beetje, dat klopt. Er passen er zo’n 3 a 4 in één pan.
  4. Bak de pannenkoekjes aan één kant, tot je ze gemakkelijk om kunt draaien. Dan nog even de andere kant en klaar zijn ze!
  5. Bak op deze manier al het beslag op. Stapel vervolgens de pannenkoekjes op, en giet er nog wat agavesiroop over. Ook lekker met appelstroop.

courgette boekweit pannenkoeken

Enjoy!

 

 

Geef een reactie

32 reacties

  1. Mmmmm. Ik heb vandaag courgettepannekoekjes gemaakt, enthousiast door alle reviews hier. Maar….. Ik vind het een melige hap. Recept precies gevolgd. Wat mij betreft geen succes. Misschien nog een X proberen.

  2. Net uitgeprobeerd en wat een toprecept! Het is super makkelijk te maken en je hebt ook niet veel nodig. De pannenkoeken smaken heerlijk en ik proef totaal geen courgette, terwijl ik wel een dosis groente binnen krijg. Deze ga ik vaker maken!

    1. Ik zou het niet té lang buiten de koelkast bewaren, maar ’s ochtends meenemen en eind middag eten, moet vast lukken!

  3. Gisteren gemaakt; dacht eerst rare combi en maar 30 ml melk?!?! (klopt dus!)maar wederom zoals altijd verrast met de receptjes op jouw site! Snel klaar en heerlijk!

  4. Lijkt me heerlijk! Waar koop je boekweitmeel voor een niet al te hoge prijs?
    Ik wil daar ook eens brood van bakken maar ik kom het nergens in een supermarkt tegen..