Dit receptje moet je proberen: chocolade-banaan cake!

Deze koude dagen zijn toch een heel goed excuus voor een heerlijk stuk warm en vers gebakken cake?! (al kunnen wij hier altijd wel een excuus voor verzinnen…) Sanne, van de blog Living The Green Life, heeft voor ons een heerlijk chocolade-banaan cake recept geschreven! Pas wel op, want na één stuk wil je het liefst de hele cake!  Je bent gewaarschuwd…

Ingredienten chocolade banaan cake

  • 5 rijpe bananen (drie voor in de cake, twee in zijn geheel als versiering)
  • 250 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 3 grote eetlepels notenpasta
  • 150 gram glutenvrij havermeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 2 grote eetlepels kokosbloesem suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram (vegan) chocolade (in kleine stukjes gebroken)
  • snuf zout

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Mix kom
  • Oven

Bereiding chocolade banaan cake

  1. Pel twee bananen en leg deze een kwartiertje in de vriezer. Ze moeten redelijk hard zijn, anders pletten ze in de cake.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
  3. Prak de overige drie bananen in een bak en voeg hier de (amandel) melk, kokosbloesem suiker en notenpasta bij. Roer goed door elkaar.
  4. In een andere bak meng je het meel met het bakpoeder.
  5. Roer de droge mix door het natte mengsel en meng goed. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (behalve de bevroren bananen).
  6. Giet 2/3e van het beslag in je bakblik, leg hier de bevroren bananen op en giet dan de rest erbij.
  7. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak in 40 minuten goudbruin. Blijf de cake tussendoor wel in de gaten houden. De ene oven gaat wat sneller dan de andere. Check met een sate prikker of de cake klaar is (dat is ie als de prikker er droog uitkomt, zonder cake-resten).
  8. Haal de cake eruit en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Bestrooi met extra stukjes chocolade.

chocolade banaan cakeENJOY!

Liefs Sanne

BewarenBewaren

Geef een reactie

9 reacties