Geroosterde bloemkool met feta en granaatappel

Bijgerechten, Recepten  /   - 

Het is zomer! Dat betekent: lange zomeravonden en barbecueweer. Ik ben dol op barbecuen maar eet zelf niet zo graag vlees. Of barbecuen dan saai is? Think again! Genoeg vega(n) alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van lekkere bijgerechten op tafel. Salades, gegrilde groente en/of verschillende dips. Op zoek naar een lekker bijgerecht? Dan ben je aan het goede adres. Deze geroosterde bloemkool is licht, fris en smaakvol. Je kunt deze bloemkool overigens ook goed mealpreppen.

Ingrediënten geroosterde bloemkool

Voor 4 personen 

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 30 gram feta
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • Handje gehakte hazelnoten

Bereiding geroosterde bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schep de bloemkoolroosjes om met de olijfolie en komijn. Verdeel deze over de bakplaat. Rooster de bloemkool 20 minuten tot de bloemkool een goudbruin kleurtje heeft. Als de bloemkool klaar is, laat deze dan eventjes afkoelen.
  3. Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Je kunt deze vervolgens kort roosteren in een pannetje voor extra smaak.
  4. Als de bloemkool is afgekoeld, verkruimel dan de feta er overheen.
  5. Strooi de granaatappelpitjes over de salade. Maak deze af met een handje gehakte hazelnoten.
That’s it! Super makkelijk en heel erg lekker. Eet smakelijk! Salade, bijgerecht,geroosterde bloemkool
Ga jij dit recept maken? Laat het mij weten in een reactie onder blog. 
Liefs,
Lindelotte

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie