Een heerlijke salade voor bij het kerstdiner! De rode bietenkiemen zorgen dankzij de mooie rode kleur voor de echte Christmas touch. Je kunt de salade in het klein maken als voorgerechtje, of een grote kom of schaal gebruiken en er een grote salade van maken die je als bijgerecht serveert bij het (kerst)diner.
Lees hier alles over de gezonde voordelen van rode bietenkiemen.
Ingrediënten bietensalade
Voor 1 persoon
- 2 handjes snijbiet (sla)
- 1 rode biet (gekookt) in reepjes/blokjes
- ¼ appel in blokjes
- Zachte geitenkaas (hoeveelheid naar wens)
- 1 handje walnoten
- Een flinke pluk rode bietenkiemen
Dressing
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- 1 mespunt grove mosterd
Bereiding bietensalade
- Als de rode biet al gekookt is, kun je direct beginnen met het opmaken van de salade. Zo niet, kook de bieten tot ze gaar zijn, laat afkoelen en snij in reepjes of blokjes.
- Start met de snijbiet bladeren en ‘bouw’ de salade vervolgens op met de andere ingrediënten (bietjes, appel, geitenkaas en walnoten).
- Eindig met de rode bietenkiemen.
- Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen en garneer hier tot slot de bietensalade mee.
Het ziet er alleen al prachtig uit! En het recept spreekt me ook heel erg aan! Groetjes Emma
Leuk om te horen!
Mm dit klinkt echt heerlijk!
http://www.thoughtsinstyle.com/
Heerlijk! Bieten met geitenkaas is echt een onwijs lekkere combinatie!