Banaan havermout wafels

Don’t blame us!  We zijn gewoon een tikkeltje romantisch aangelegd. Je kunt je wel voorstellen dat ons hart een sprongetje maakte toen Sanne van Livingthegreenlife ons dit recept voor banaan havermout wafels in de vorm van hartjes stuurde. Liefde! Stiekem zijn ze ook nog heel simpel. Mits je een wafelijzer in je bezit hebt natuurlijk. En als je er nog geen hebt maak je van dit receptje toch gewoon het perfecte excuus om er eentje aan te schaffen? Want wie houdt er nu niet van wafels!

Ingrediënten banaan havermout wafels

  • 120 gram havermout
  • 240 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 rijpe banaan

Bereiding banaan havermout wafels

  1. Verwarm alvast je wafelijzer.
  2. Terwijl deze warm wordt meng je alle ingrediënten in je keukenmachine tot een stevig deeg. Het kan zijn dat het nog wat waterig is, schep er dan nog 2 eetlepels havermout bij.
  3. Vet het wafelijzer in met wat kokosolie en schep daarna 3 grote eetlepels van het deeg erin. Bak naar instructies in de handleiding.
  4. Versier je wafel met fruit en andere lekkere toppings zoals cacaonibs, kokos of moerbeien.

Tip: Dit is het basisrecept voor de wafels. Van hieruit kan je gaan variëren. Hou je van chocolade, voeg dan wat cacaopoeder toe aan je beslag. Ben je meer een fruit persoon dan zijn blauwe bessen in het beslag heerlijk!

banaan havermout wafels Enyoy!

Tip: hartjeswafelijzer van Bol.com!

xxx

Sanne & Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Lekker! Kan ik hier ook eiwit poeder in gooien? Zoja, wat voor eiwit poeder kan ik het beste kiezen. Een neutrale smaak toch, zoals vanille. Ik koop meestal alles via https://www.flinndal.nl/ maar ik weet niet wat ik het beste moet kiezen. Zou je hierin kunnen adviseren, alvast bedankt!

  2. Ik heb deze gewoon als dikke flensjes op de pan gebakken, dat lukt dus ook! Heerlijk 🙂
    Ik heb wel het deeg even laten staan zodat het wat dikker werd.

  3. Is echt lekker, maar wat ik jammer vind, heb van alles geprobeerd om niet “dubbele wafel maken” wat ik hiermee bedoelt als ik wafelijzer opendoet dan zie ik ene wafel bovenkant vast zit en andere ene op de bodem!? 🙁

    1. jaaaa dat heb ik ook! Ze plakken enorm, ik krijg de wafels er niet uit, maar wil toch liever geen vetstoffen aan het deeg gaan toevoegen… Iemand tips? Te veel banaan?

  4. Mmm heerlijk . Vraagje? Hoelang moeten ze bakken? ? En kan dit ook in een tostimachine want heb geen wafelijzer ? Wel een siliconen wafelvorm voor in de oven.