2 x pompoenspread // Pumpkin spice & pompoenhummus

Lunch, Recepten, Snack  /   - 

Morgen is het koningsdag! Speciaal daarom een lekker oranje receptje. Lekker voor bij de borrel vanmiddag, mocht je nog last minute een receptje nodig hebben. 😉 2 lekkere varianten van een pompoenspread, namelijk een zoete variant én een hartige. Voor op brood, een cracker of om in te dippen. De hartige spread is een pompoenhummus. Hummus blijft een favoriet. Deze pompoenhummus is zoetig door de pompoen en toch kruidig. Maarrr dat is niet alles. Naast een hartige hebben wij ook een zoete spread gemaakt. De zoete pompoenspread doet mij een beetje denken aan pumpkin spice. Warme smaken en ideaal voor de sweet tooth. Ook lekker met stukjes verse dadels on top of om in te dippen met stukjes appel.

Ingrediënten pompoenhummus

  • 250 gram kikkererwten
  • 200 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl garam massala kruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in stukken en verdeel deze over een bakplaat. Rooster de pompoen in ongeveer 25 á 30 minuten gaar. De pompoen is klaar als deze zacht is geworden.
  3. Laat de pompoen goed afkoelen.
  4. Pureer de pompoen met de kikkererwten, knoflook, kruiden en olijfolie tot een gladde hummus.
pompoenspread, hartig, zoet, brood
Pompoenhummus (boven) en Pumpkin spice spread (onder)

Ingrediënten pumpkin spice spread

  • 150 gram pompoen
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 1 tl kaneel
  • Honing naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in stukken en verdeel deze over een bakplaat. Rooster de pompoen in ongeveer 25 á 30 minuten gaar. De pompoen is klaar als deze zacht is geworden.
  3. Laat de pompoen goed afkoelen.
  4. Pureer de pompoen met de pindakaas, kaneel en eventueel wat honing tot een gladde pumpkin spice spread.

Makkelijk, snel en heel erg lekker! Laat ons vooral in een reactie weten of jij deze spread een keertje gaat maken.

Ennuh, have fun morgen!

>> Hier vind je nog meer lekkere recepten voor spread >>

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

1 reactie