Kabeljauw met prei, courgette en paprika

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Vaak ontstaan de lekkerste receptjes als ik ’s middags mijn lunch maak. Omdat ik thuis werk, is het voor mij vrij gemakkelijk om even de keuken in te duiken en een salade of warme maaltijd te maken. Dit gaat zelden ‘volgens’ recept, maar puur op gevoel en met hetgeen ik nog in mijn koelkast heb liggen. Soms pakt dat dus best goed uit! Dit recept is daar weer een mooi voorbeeld van; simpel, gezond en super lekker.

Tip: serveer met wat rijst, quinoa of (spelt/volkoren) pasta voor extra koolhydraten en een meer verzadigende maaltijd. kabeljauw met prei, courgette en paprika

Ingrediënten kabeljauw met prei, courgette en paprika

Voor 1 persoon

  • 1 kleine prei
  • 1 moot kabeljauw
  • ½ courgette
  • ½ (gele) paprika
  • 4 el tomatenblokjes/saus*
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Kokosolie

*ik gebruik vaak Heinz Tomato blokjes. Deze is helemaal ‘clean’.

Bereiding kabeljauw met prei, courgette en paprika

  • Was de groenten. Snijd de prei in kleine ringen en de courgette en paprika in blokjes.
  • Verhit kokosolie in wok en bak hierin de groenten.
  • Je kunt de kabeljauw op twee manier bereiden: 1. Stoom de kabeljauw (zie deze blog) en voeg later toe aan de groenten. Of 2. Snijd de kabeljauw in stukjes en roerbak kort en voeg vervolgens toe aan de groeten.
  • Na het toevoegen van de kabeljauw aan de groenten, voeg je de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat zo’n 3 minuten op laag vuur stoven.

Geniet ervan! kabeljauw met prei, courgette en paprika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties